Porečko ljeto se nastavlja uz kvalitetnu glazbu i ponudu autohtonih proizvoda

Manifestacija Porečko ljeto građanima i posjetiteljima nudi pregršt programa za sve uzraste i ukuse. Tijekom ljetne sezone u Poreču će se održati stotinjak koncerata, predstava i izložbi na raznim lokacijama grada.

Do sada uspješno su održani brojni koncerti, izložba te prva u nizu interpretativnih šetnji kroz povijest, uz najpopularniju Porečanku iz pjesme “La mula de Parenzo”. Želja je organizatora kroz odabrane programe zadovoljiti sve dobne skupine, a mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine – naravno, i domaćima – pružiti dodatni motiv dolaska u grad.

Koncert njemačkog gimnazijskog orkestra i Smotra istarskih autohtonih proizvoda

U sklopu Porečkog ljeta, danas 27. lipnja 2023. na Trgu slobode s početkom u 19,30 gostuje Big band gimnazijskog orkestra Arnold Janssen iz njemačkog grada Neuenkirchen, pod vodstvom Petera Reckenfelderbäumera. Ovih pedesetak mladih i talentiranih glazbenika pod pokroviteljstvom UNICEF-a krenulo je na veliku turneju Njemačkom, Austrijom i Hrvatskom, a 27. lipnja rezerviran je za porečku publiku. Koncert je besplatan, a donacije u korist UNICEF-a su uvijek dobrodošle.

Četvrtak, 29. lipnja 2023. rezerviran je za već tradicionalnu Smotru istarskih autohtonih proizvoda na Trgu slobode. Na sajmu sudjeluje dvadesetak poljoprivrednih proizvođača iz Poreča i Istre sa širokom paletom proizvoda: med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, voćne i povrtne prerađevine, proizvodi od žitarica, vino i proizvodi od grožđa, mliječni proizvodi, te prirodna kozmetika. Svaki proizvođač nudi svoje proizvode na degustaciju posjetiteljima. Smotra počinje u 9 sati i ostaje otvorena do 21 sat.

Programi manifestacije Porečko ljeto su izuzetan spoj porečke spomeničke baštine i umjetničkih izvedbi. Nema mnogo gradova koji se mogu pohvaliti ovakvim spojem umjetničkih vrijednosti u svojoj turističkoj ponudi.

Bogati program Porečkog ljeta provjerite na službenim stranicama Turističke zajednice grada Poreča ili na Facebook stranici.

Milijunto noćenje u Poreču

Poreč je s jučerašnjim datumom 26. lipnja 2023. ostvario milijun turističkih noćenja. Za razdoblje od 1. siječnja do 26. lipnja 2023. godine na području Turističke zajednice grada Poreča ostvareno je 1.014.727 noćenja odnosno 4% više u odnosu na 2022. godinu. U istom razdoblju ostvareno je 234.225 dolazaka što predstavlja povećanje od 5% u odnosu na prethodnu godinu. 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.