Povodom međunarodnog dana yoge u Vodnjanu vođeni sat uz vježbe disanja

Povodom obilježavanja 77 godina neovisnosti Indije i Međunarodnog dana Yoge, Veleposlanstvo Indije u Republici Hrvatskoj i ove će godine organizirati mnoštvo evenata kojima se želi približiti indijska kultura, tradicija, filozofija, tehnologija, talent, zdravlje i  wellness.

Dana 21.06. Ujedinjeni su Narodi proglasili Međunarodnim danom joge. Ovom prigodom na raznim lokacijama diljem Hrvatske, tokom lipnja, održati će se besplatni satovi i radionice yoge.

Turistička zajednica grada Vodnjana uključila se u obilježavanje ovoga dana, te će u gradskome parku, dana 8.06. organizirati besplatan, vođeni sat yoge.

vodnjan
Foto: Turistička zajednica Grada Vodnjana

Sat će započeti vježbama disanja (pranayama) i kratkom meditacijom. Tjelesna praksa koja slijedi prilagođena je svakome te će se odvijati u stilu kreativne Vinyase, radi se o praksi joge koja istražuje put kroz položaje; ovdje se manje radi o zadržavanju poza, a više o istraživanju prostora između njih.

Cilj sata je provesti ugodno i zabavno zajedničko vrijeme u zdravom okruženju te približiti praksu yoge svima onima s malo ili nikakvim prethodnim iskustvom.

Sat yoge na otvorenome započeti će u 08:30 u suradnji s Ivonom Medić Nikolić, certificiranom instruktoricom joge i akademskom plesačicom. Napominjemo kako je potrebno donijeti vlastitu prostirku ili ručnik, bočicu vode te se obući u odjeću ugodnu za kretanje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.