Produženi vikend u Novom Vinodolskom u sportskom duhu uz izvrsnu posjećenu manifestaciju FIT4NOVI

- Oglas -

Završilo je još jedno izdanje sportske manifestacije FIT4NOVI u Novom Vinodolskom koja je i ove godine privukla veliki broj sudionika brojnih aktivnosti kao i brojne posjetitelje koji su srčano navijali za svoje favorite. Uz brojne turnire koji su se održali protekli produženi vikend, manifestacija je ove godine bila produžena i na vikende u travnju i svibnju kada su se održale brojne nove aktivnosti poput nordijskih šetnji i bicikliranja uz storytelling te edukacije o ljekovitom bilju koja je uvijek jako dobro prihvaćena od strane zaljubljenika u prirodu, a sve s ciljem upoznavanja šireg područja ovog prekrasnog grada.

mali nogomet
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Manifestacija je svoju završnicu doživjela u razdoblju od 29. svibnja do 2. lipnja kada su se usprkos najavama loše vremenske prognoze na radost svih posjetitelja uspjeli održati svi planirani turniri i prezentacije. Tako je srijeda bila rezervirana za sve rado posjećen malonogometni turnir Trofej Novog Vinodolskog poznat pod nazivom Dijelovi grada. Najbolja ekipa bila je Prisika kojoj je ovo već šesta pobjeda na ovom turniru, drugo mjesto osvojila je ekipa Putnika, a treće Placa-Stari Grad. Najboljim golmanom proglašen je Matko Baričević, najboljim strijelcem Toni Petrinović dok je za najboljeg igrača proglašen Armando Mance.

Još jedan novitet ove je godine upotpunio manifestaciju FIT4NOVI te razveselio brojne mališane. U četvrtak, 30. svibnja održan je prvi Dječji dan s ciljem da se mališanima približi bogata novljanska povijest i tradicija na jedan dječji i zanimljiv način. Sve male okice imale su priliku uživati u zabavnom, kreativnom, edukativnom i naravno sportskom programu u organizaciji Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i portala Avanture malih okica.

U jutarnjim satima na igralištu malih sportova okušali su se u tenisu, nogometu te rukometu. Bila je to savršena aktivnost za početak dana dok je u popodnevnim satima dječji smijeh odjekivao Frankopanskim trgom. Djeca su sastavljala svoj, Dječji Vinodolski zakonik, pisala svoja pravila, upoznala su i Mažuranića. Uz prave male mentore pod vodstvom Marine Levar, učilo se Novljansko kolo, ali i uz KUD Ilija Dorčić uživalo u novljanskoj pjesmi kao i pokrivanju poznatog bijelog poštirkanog novljanskog rupca.

fit4novi novi vinodolski
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Dječjem danu pridružila se i Osnovna škola Ivan Mažuranić koja je sveprisutne počastila s recitacijama školske Dramske radionice i plesom. Također, djeca su imala priliku i pridružiti se i sportskoj radionici prepunoj poligona i zabavnih igara. Pravi tulum održan je uz FunTime – prvi disco u gradu tik prije kiše! Sat vremena cijelim trgom orila se pjesma i dječja radost. Naučilo se i više o našim najboljim prijateljima, psićima uz Dog Unit na zabavnoj radionici Pasja posla. Tijekom cijelog popodnevnog programa uz animatoricu Doroteu izrađivali su se broševi s imenima na glagoljici te je veliku pažnju dobio i Dječji Nebeski labirint koje je skrivao posebne nebeske zagonetke.

Istog dana na tenis terenu u parku održao se turnir u tenisu za koji je bio zadužen Tenis klub Vinodol. Nažalost na pobjednika turnira još ćemo morati malo pričekati budući da je nedjeljno finale prekinula kiša. Kiša je omela i plesnu rekreaciju za djecu ranog i predškolskog uzrasta “Uz plesni hit budi fit” koja se trebala održati u petak ujutro u režiji Dječjeg vrtića Fijolica, točnije vrtićkih grupa Smokvica i Suncokret.

U subotu i nedjelju odigrali su se turniri u šahu za čiju organizaciju je bio zadužen ŠK Zrinski Frankopan. Na subotnjem šahovskom turniru za Juniore u kategoriji dječaka prvo mjesto odnio je Vedran Kaloci, drugo mjesto Patrik Samardžić, treće mjesto Ivan Zelčić, dok je kod djevojčica najbolja bila Novljanka Rita Matijević, druga Kim Bogović i treća Laura Bilić. Ukupno se natjecalo 32 djece, tempo igre je bio 10 minuta plus 5 sekundi po potezu, a sustav natjecanja Švicarac u 9 kola sa računalnim sparivanjem. Najmlađa natjecateljica bila je Miriam Bučan sa 7 godina, a najmlađi natjecatelj Nik Brnčić sa samo 6 i pol godina. Svakako posebno veseli prisutnost ovako mladih igrača na turniru, koji dokazuju kako je upravo šah sport za sve uzraste.

šah nagrade
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Na nedjeljnom seniorskom turniru nastupila su 22 šahista. Prvo mjesto odnio je Goran Tomljanović, drugo mjesto Milan Prpić i treće mjesto Novljanin Dane Pjevač. Tempo igre i sustav natjecanja kao i broj kola bili su jednaki kao i kod juniora.

U subotu je odigran i još jedan malonogometni turnir – turnir starijih morčića koji je i ovog puta bio u organizaciji NK Vinodol. Pobjedu je odnijela ekipa NK Pomorac, drugo mjesto NK Nehaj Senj, a treće mjesto NK Vinodol 1. Najboljim golmanom proglašen je Liam Brajković, najboljim strijelcem Niko Eraković, a najboljim igračem Natan Vrbić.

U FIT4NOVI uključio se i jahački klub Galop svojom Prezentacijom jahanja na ranču Predraga Rubčića, a da bi zdravlje u trećoj životnoj dobi ostalo dobro pobrinula se Donna Ugrinović svojom prezentacijom vježbi namijenjenoj upravo ovoj dobnoj skupini pod nazivom Ostanimo zdravi i aktivni u trećoj životnoj dobi koja se održala na Trgu Ivana Mažuranića. Subota je poprimila i jednu plesnu notu, pravu plesnu poslasticu pružio je Elio Bašan koji je uz plesače Plesne škole Dansel sve prisutne podučavao korake salse i bachate. Večer je bila začinjena i odličnom glazbom. U goste Novom Vinodolskom stigli su Vjeko i Eni Ključarić s bendom. Izvrsne glazbe nije nedostajalo, a za nastavak dobre zabave pobrinuo se DJ Matko.

fit4novi novi vinodolski
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Program FIT4NOVOG nastavio se i u nedjelju kada je na rasporedu bio Turnir u mini rukometu koji je bio u režiji ŽRK-a Vinodol. Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa te je odigrano ukupno 15 utakmica. Prvo mjesto osvojila je ekipa RK Vinodol, drugo mjesto ekipa RK Rab, a treće RK ŠRC. Za najbolju strijelkinju proglašena je Ana Tomljanović, najbolju golmanicu Marija Palić, dok je najbolja igračica Marta Lušić. Najbolju petorku činile su Klara Smolčić, Lara Mataija, Karli Tariba, Hana Renić i Sara Matić.

Vrlo uspješan i brojan bio je i turnir u stolnom tenisu koji je okupio šezdesetak igrača. Uz igrače iz Novog Vinodolskog na turniru su se okušali i igrači iz Raba, Crikvenice, Matulja, Opatije, Kostrene, Kukuljanova, Jadranova i Slavonskog Broda te se igralo u kategorijama Superseniori, Seniori i Klinci. U kategoriji Superseniori najbolji su bili Stanko Robinščak i Joso Maričić, drugi su bili Dubravko Šegulja i Miro Maričić, dok su treće mjesto osvojili Milorad Kalanj i Željko Vuga. U kategoriji Seniora pobjedu su odnijeli Norbert Stienen i Edo Tomeković, drugi su bili Neno Šostarić i Denis Vidović, treće mjesto Robert Semion/Lovorko Gržac i Ivo Ganzelja i Petar Bitanga. U kategoriji Klinci pobjedu je odnesao Nikola Šostarić, dok je drugo mjesto osvojio Leon Komadina.

stolni tenis
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Nedjelja je bila idealna i za biciklijadu zaleđem. Biciklijada koja nije bila nimalo lagana krenula je s Korza hrvatskih branitelja preko Batera do vidikovca Sviba i buffeta Forestia te se istim putem vratila natrag. Bila je to idealna prilika za upoznavanje našem prekrasnog zaleđa i uživanje u prekrasnim vizurama koje se otkrivaju cijelim putem.

Uz biciklijadu nedjeljno jutro bilo je rezervirano i za Sportsku igraonicu za djecu predškolske dobi koja se održala na igralištu malih sportova. Djeca su uživala u raznim sportskim aktivnostima i igrama koje je vodila Donna Ugrinović, a Donna i Lara Bušljeta pobrinule su se da djeca saznaju i više o prevenciji lošeg držanja i skoliozi na radionicu posvećenoj upravo ovoj temi. Radionica lošeg držanja i skolioze kod školske djece projekt je Primorsko-goranske županije i Thalassotherapije Crikvenica.

fit4novi novi vinodolski
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski

Udruga Novi korak i ove se godine uključila u manifestaciju te joj dala i jednu humanitarnu notu. Ova udruga koja brine za djecu s poteškoćama u razvoju, prodavala je majice s nazivom manifestacije te tako podržala manifestaciju, predstavila se te pomogla rad svoje udruge.

Možemo zaključiti da je bez obzira na najave loše prognoze FIT4NOVI uspješno održan na radost svih stanovnika i posjetitelja Novoga te da se veselimo idućem izdanju ove sportske manifestacije!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.