Projekt Ilica: Q’ART donosi radost kreativnog šušura u Zagreb

Zanimljivo će biti ovog vikenda na Ilici i Iličkom placu gdje će se moći uživati u umjetnosti i bogatom programu. Festival Projekt Ilica: Q’ART – Tko iličari zlo ne misli u svom će prvom ovogodišnjem izdanju okupiti brojne umjetnike, ali ne samo njih.

Zagrijavanje će biti danas, 12. lipnja od 17 do 22 sata na Britanskom trgu uz brojne izlagače te odličan glazbeni program koji će započeti zanimljivim izvedbama na gongu i nastaviti se ludim DJ ritmovima. Sve će to biti priprema za Festival zajednice 13. lipnja, u samom srcu grada Zagreba.

Povedite u nedjelju svoje klince i igrajte se s njima u okviru radionica koje u zelenom dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, organizira Eko Limach Fest. Zaplešite na tračnicama koje će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, umjetnici i primijenjeni umjetnici, predstaviti svoje raznovrsne radove, proizvode i rukotvorine.

Glavna gradska ulica za vrijeme održavanja Projekta Ilica: Q’ART pretvara se ujedno i u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet. Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je zadržati građane u Ilici, ali, još od prvog izdanja projekta, potaknuti ih da osvijeste važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada te da to upravo građani mogu i trebaju.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji HDLU-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar, dok će Teatar Cirkus Punkt kroz zanimljive radionice i performanse na cesti pokazati što pokret znači u umjetničkoj izvedbi.

Zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn jer organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00h. Na reviji će svoje unikatne modele inspirirane Aristofanovim Pticama prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera. Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija uz glazbenu podlogu.

Dođite na Projekt Ilica: Q’ART i uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada uz napomenu kako je sudjelovanje na svim programima besplatno.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.