Proljeće u Karlovcu: Karlovački umjetnici oslikali dvije velike pisanice

Karlovački umjetnici Lidija Maček Stanić i Željko Mareković članovi Udruge likovnih autora Karlovac (ULAK), oslikali su povodom uskrsnih blagdana, a na inicijativu TZ grada Karlovca dvije velike pisanice. Pisanice su oslikane cvjetnim motivima i motivima grada Karlovca, a postavljenje su u centru na dvije lokacije. Umjetnici i članovi udruge ULAK ovim su činom htjeli i u ovo vrijeme korone s mnogim nedaćama i ograničenjima poručiti kako nema toliko lošeg vremena da se ne bi moglo stvarati i pozitivno djelovati. Pisanice šire pozitivne vibracije ovim gradom i njegovim ulicama, ističu iz Udruge koja je u svojoj galeriji postavila i prigodnu tradicionalnu Uskršnju izložbu.

Besplatne ture, potraga za pisanicama ili plovidba žitnom lađom

Za sve one koji traže inspiraciju –  budite dio proljetnih događanja na otvorenom u Karlovcu. Sa svojim klincima možete krenuti u potragu za pisanicama, upoznati sakralnu baštinu grada na besplatnoj turističkoj turi, zaploviti Kupom na Žitnoj lađi te sudjelovati u zanimljivim programima za velike i male u akvariju Aquatici. Izbora za zabavne aktivnosti ne nedostaje. U Slatkovodnom akvariju Aquatika u subotu 3. travnja, od 11 do 12.30 sati na rasporedu je edukativna animacija za djecu. Potraga za pisanicama održat će se u također subotu te na Uskrsni ponedjeljak. Otkrijte grad u parku dok tražite šarene pisanice u Promenadi, šančevima i Zvijezdi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Organizirane su dvije potrage u dva dana, jedna za malene tragače, djecu do 10 godina, te velika potraga za one malo starije, djecu od 10 godina i odrasle. Prijave se zaprimaju mailom na info@kamatadventure.com, sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je ograničen. Detalje potražite na linku.

U subotu je na rasporedu i besplatna prigodna tematska tura “Franjevci u Karlovcu” u pratnji turističkog vodiča. Zavirite u samo srce grada obilazeći dijelove franjevačkog samostana i crkve Presvetog Trojstva uz nezaboravan pogled na zvonik. Svi zainteresirani predbilježiti se mogu i online putem obrasca. Raspored svih ovogodišnjih besplatnih tura u Karlovcu možete pronaći na poveznici. Plovidba žitnom lađom „Zora“ još je jedna ideja za vikend izlet. Lađarski izlet po Kupi na rasporedu je svaki dan tijekom uskrsnog vikenda odnosno od 3. do 5. travnja u 11.00 sati, a detalje o plovidbi ovom unikatnom lađom možete saznati na linku.

Ovog proljeća, karlovčaki ugostitelji nude vam neodoljive kombinacije ribljih jela, od juhe do salate, od ribe na žaru do filea u pivskom tijestu, slatkovodne, ali morske specijalitete. Pripremite se za bogatstvo okusa u gradu na četiri rijeke i istražite ovdje bogatu ponudu jela od ribe.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije