Gastro avantura: Izdana prva vegetarijanska kuharica otoka Hvara

Turistička zajednica Općine Jelsa predstavila je prvu vegetarijansku kuharicu otoka Hvara, autorice Dominke Juzbašić. Ova kuharica je rezultat mnogih godina istraživanja, strasti prema hrani i otoku Hvaru, te će zasigurno oduševiti ljubitelje bogatih okusa naše poznate turističke destinacije.

Kuharica je službeno predstavljena prošlog tjedna, a na u bogatom izdanju možete pronaći brojne zanimljive recepte od salata od pečenih patlidžana, paprike i svježih smokava s melasom od nara i kaparima, palentu s rajčicama pečenim u maslinovom ulju pa i prhku pitu od kozjeg sira, špinata i dunja.

Na promociji su organizirane degustacije jela iz kuharice, što je pružilo prisutnima priliku da okuse raznolikost okusa otoka Hvara. Vegetarijanska kuharica otoka Hvara sadrži 34 recepta uz fotografije Dorijana Šipuša, a uključuje jela pripremljena s hvarskim samoniklim biljkama i začinima, raznovrsne juhe, osvježavajuće salate, ukusna glavna jela i primamljive deserte.

Kuharica kao okusna avantura Hvara

Ovo je istinsko gastronomsko putovanje koje će vas odvesti na okusnu avanturu otoka Hvara. Važno je napomenuti da je kuharica prevedena i na engleski jezik, što omogućava turistima da ponesu dio otoka sa sobom i da nastave kuhati hvarske vegetarijanske recepte i kad dođu kući.

Autorica Dominka Juzbašić, jasno želi prenijeti svoju ljubav prema hrani i otoku Hvaru putem ovog izdanja. Kuharica je pravo blago za sve koji žele istražiti bogatstvo okusa otoka Hvara i uživati u vegetarijanskim jelima koja odišu mediteranskim šarmom.

Ovo zanimljivo izdanje pomoći će vam da stvorite autentično iskustvo otoka Hvara u vlastitoj kuhinji. Svoj primjerak vegetarijanske kuharice možete nabaviti u uredu Turističke zajednice Općine Jelsa. Kuharica autorice Dominke Juzbašić predstavlja spoj kreativnosti i tradicije otoka Hvara i definitivno će oduševiti sve gurmane i ljubitelje dobre hrane.

Foto i izvor: TZ Jelsa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.