Prvi Bodypainting festival – svjetski majstori bodypaintinga stižu na Hvar

- Oglas -

Na našem najsunčanijem otoku – Hvaru, u istoimenom gradu magične ljepote, 8. i 9. lipnja održat će se prvi Bodypainting festival Hvar. Festivalsko natjecanje u oslikavanju ljudskog tijela očaravajuće je, inspirativno, atraktivno i iznad svega zabavno natjecanje je za autore, modele, kao i publiku.

Body painting Hvar 2024

Prvi Bodypainting festival Hvar 2024. posvećen je Svjetskom danu oceana koji se obilježava 8. lipnja. Na ovaj datum skreće se pozornost na onečišćenje mora, prisutnost mikroplastike u tijelima životinja, opasnost za životinje, kao i opasnost za cijeli podmorski svijet. Svjetski dan oceana ujedno će i biti glavna tema Festivala.

Tako će 8. lipnja, u poznatoj hvarskoj Venerandi, gostovati vrhunski svjetski umjetnici bodypaintinga, među kojima je čak šest svjetskih prvaka. Natjecat će se u kategorijama spužva + kist kao i u otvorenoj kategoriji (airbrush, šablone, specijalni efekti, kamuflaža). Ukupni fond nagrada za obje kategorije iznosi 3.500 eura.

Pripremljeno je i Dječje popodne gdje će maleni moći uživati u društvu klauna, čovjeka na štulama, oslikavanju lica i otkrivanju što se nalazi u pinjati, kao i besplatnom sladoledu. S obzirom da je umjetnost bezvremenska, tako je i festivalski program Bodypainting festivala Hvar namijenjen različitim generacijama. Večernje proglašenje pobjednika održat će se uz veliki party “FISHING OLD SONGS” i DJ-a, u ritmu osamdesetih i devedesetih.

oslikavanje tijela
Foto: Daniel Janesch

Ulaz na sva festivalska događanja oba dana je besplatan

Drugi dan, 9. lipnja, Festival se seli na prekrasni otočić Galešnik. Prvi u nizu Paklenih otoka, smješten je na samom ulazu u hvarsku luku, a s njega se pruža jedan od najljepših pogleda na Hvar. Na Galešniku je također planirano iscrtavanje modela, ali i photosession pod morem, besplatno ronjenje sa stručnim timom, uklanjanje otpada iz mora, te isprobavanje e-foil dasaka. Na završni party Festivala ekipa se vraća u Hvar, u legendarni Carpe Diem Bar.

oslikavanje tijela
Foto: Daniel Janesch

Prošlogodišnji Hvar Bodypainting weekend doveo je po prvi put u Hvar svjetske majstore bodypaintinga. Ove godine weekend je narastao u festival, a Bodypainting festival Hvar dovodi još veći broj umjetnika. Njih čak pet stiže iz Italije, po dvoje majstora bodypaintinga dolazi iz daleke Južne Koreje te Austrije. Festival ima i gošću umjetnicu iz Meksika, a stižu i predstavnici iz Grčke, Belgije, Švicarske, Njemačke i Poljske.

Bodypainting festival Hvar 2024. osmišljen je uz veliku podršku Svjetskog bodypainting festivala i njegovog osnivača i organizatora Alexa Barendregta. Za ideju i organizaciju Bodypainting festivala Hvar zaslužna Lorena Matas. Bodypainting festival Hvar realizira se uz potporu Turističke zajednice Grada Hvara te u suradnji s JU Hvar 1612 i Gradom Hvarom.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.