Putevima rovinjskih delicija – event za prave gurmane

Prema nekim istraživanjima, svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje, a upravo će jedinstveni specijaliteti istarske kuhinje biti predstavljeni i u sklopu novog izdanja gourmet eventa “Putevima rovinjskih delicija”. Istra će tako ovog proljeća zasigurno postati omiljena destinacija gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih delicija.

Event će se održati od 8. do 15. svibnja, a svi istinski gurmani u sklopu ovog gourmet programa moći će kušati brojne istarske specijalitete Rovinja i okolice. Za njih će ih pripremati renomirani chefovi sedam poznatih lokalnih restorana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Putevima rovinjskih delicija” za cilj ima brojnim domaćim, ali i stranim gostima predstaviti tradicionalne rovinjske i istarske specijalitete koji su prepoznati diljem svijeta. Naime, bogata gourmet ponuda Istre u posljednja dva desetljeća zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici.

Brojne goste očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama, a naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te pažljivoj pripremi, kao i na domaćim vinima lokalnih vinara koja se savršeno sljubljuju uz neodoljiva istarska jela. Bakalar i posutice, maneštra, vongole na buzaru, file brancina u umaku s tartufima, pljukanci, njoki na divljači te domaći pršut i sir su samo su neke od delicija koji će goste dočekati na proljetnom meniju u Rovinju i okolici.

Svi gosti koje u Rovinj i okolicu dovede želja za otkrivanjem tradicije i tradicijskih okusa jednostavno ne smiju propustiti ovaj nezaboravan gourmet doživljaj.

Fotografije: Maja Danica Pečanić i Saša Halambek 

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije