RECITE DA U DU – DUBROVNIK SE BRENDIRA KAO “WEDDING” DESTINACIJA

Vjenčanje u Dubrovniku čini se kao odličan prijedlog za sve koji žele dašak glamura na svoj najsretniji dan. Vjenčati se u gradu gdje je snimana Igra prijestolja, na zidinama o kojima svi govore čini se kao ostvarenje romantičnog sna.

A čini se kako će broj romantičnih vjenčanja u našem biseru Juga Dalmacije naglo porasti jer turistički djelatnici žele Dubrovnik brendirati kao wedding destinaciju i poručuju svima “Recite DA u DU“.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naime, u sklopu HGK Županijske komore Dubrovnik osnovana je Strukovna grupa organizatorica vjenčanja koja će okupiti agencije za organizaciju vjenčanja sa širega dubrovačkoga područja. Ideja je okupiti same organizatore, ali i povezane djelatnosti, u jednu marketinšku priču s ciljem brendiranja Dubrovnika kao idealne destinacije za vjenčanja.

CILJ PREDSTAVITI DUBROVNIK KAO DESTINACIJU ZA IDEALNO VJENČANJE

Radi se o industriji koja za sobom povlači puno drugih djelatnosti, poput dobavljača različite opreme, cateringa, glazbenika, cvjećara. Iz marketinške perspektive, ovo je jedinstvena prilika da Dubrovnik pozicioniramo među različitim skupinama ljudi kao destinaciju za vjenčanja, ali i općenito. Vjenčanja po svojoj prirodi okupljaju heterogenu grupu ljudi, različitih dobi i interesa na jednom mjestu, i dolaskom takve skupine stvara se jedinstvena prilika da im predstavimo grad i njegovu ponudu ako se odluče vratiti u privatnom aranžmanu, rekla je predsjednica Strukovne grupe Ines Nanić iz tvrtke Dubrovnik događanja.

Iz novoosnovane Strukovne grupe naglašavaju kako upravo vjenčanja u destinaciji imaju multiplikativni efekt na cjelokupno gospodarstvo. Na jedan par mladenaca u destinaciju stiže u prosjeku 70 do 150 sudionika. – Njihova promocija destinacije putem slika i objava na društvenim mrežama nešto je što se teško može postići komercijalnim kampanjama. Stoga ova priča ima iznimno veliki utjecaj na sve segmente u pružanju turističkih usluga unutar jedne destinacije i odlična je platforma za građenje imidža destinacije, uvjereni su u Strukovnoj grupi.

Nanić podsjeća i kako u ova izazovna vremena sigurno ni konkurencija ne spava, priprema svoje marketinške planove, strategije nastupa na tržištima, stoga i mi moramo spremno dočekati sunce.

– Nemojmo zaboraviti koliko je velika industrija vjenčanja i koliko je mikro poduzetnika pogođeno njezinim drastičnim padom ove godine. Stotine ponuđača usluga u našoj zemlji je ostalo bez posla. Naša misija je zajedničkim snagama uz marketinške aktivnosti oživjeti našu industriju u vidu promocije koja nam može donijeti samo pozitivne rezultate. U doba kad se svi stišavaju na nama je da damo sve od sebe da se pročuje dobar glas o uslugama i ljepotama te vrijednostima koje nudi naš grad, zaključno poručuje Nanić.

“DA U DU” – HRVATSKI MOŽDA ZANIMLJIVO ZVUČI, NO NA ENGLESKOM “YES IN DU” VJEROJATNO NEĆE AUTOMATSKI DOVESTI MLADENCE U DUBROVNIK

Kako bi se ubrzao oporavak, zajedničkim će se marketinškim aktivnostima promovirati destinacija, ali i oni segmenti ponude, tj. poslovni sektor koji je uključen u vjenčanju kao finalnom proizvodu. Želja je predstaviti mladencima kako njihova priča može izgledat ako kažu DA u DU. Engleska verzija ovog slogana nikako nije primjenjiva – YES in DU podsjeća jedino na odgovor YES I DO, koji je prethodio planiranju svakog vjenčanja. S obzirom na slogan može se činiti kako ciljaju na domaće goste i mladence iz Lijepe naše, no treba pričekati kampanju i vidjeti u kojem smjeru će ići brendiranje Dubrovnika kao idealnog mjesta za vjenčanje iz snova od strane strukovne grupe Hrvatske gospodarske komore.

Iz Strukovne grupe pozivaju i sve zainteresirane da se uključe u rad grupe i predstave svoje ideje kako unaprijediti ovu priču i pomognu u kampanji pozicioniranja Dubrovnika kao idealnog mjesta za najvažniji dan u životu budućih mladenaca.

Članak se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na popularnost Dubrovnika u svijetu ne bi trebalo biti teško prodati ideju i priču o romantičnom vjenčanju u gradu gdje je snimana Igra prijestolja, a vjenčanja u Dubrovniku nisu nikakva novost. Ostaje za vidjeti kako će se kampanja realizirati i koliko će u konačnici wedding turizam obogatiti turističku ponudu odnosno ojačati pred i posezonu našeg turističkog aduta s krajnjeg Juga.

Naslovna fotografija: Pixabay.com

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.