RetrOpatija se odgađa jer nema uvjeta za održavanje manifestacije

Epidemiološke mjere primorale su brojne organizatore manifestacija u Hrvatskoj na otkazivanje i odgodu zbog sigurnosnih razloga, a toj se brojci nažalost, pridružuje i RetrOpatija, omiljena opatijska ljetna manifestacija čija je organizacija postala neizvediva u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.

Naime, slijedom apela Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske da se u skladu s učinkovitim pridržavanjem epidemioloških mjera razmotri otkazivanje održavanja manifestacija u cilju zaštite zdravlja sugrađana i turista, članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Opatije zadužili su Turistički ured TZG Opatija da od Županijskog stožera civilne zaštite zatraži mišljenje vezano uz održavanje manifestacije “RetrOpatija” 10. i 11. rujna 2021. godine.

Mišljenje je Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, sukladno važećoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, da nema uvjeta za održavanje manifestacije. RetrOpatija je događanje na otvorenom koje podrazumijeva slobodno kretanje i druženje desetak tisuća ljudi i nije moguće zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika kao i kontroli Covid potvrda.

Ukoliko epidemiološke mjere budu dopuštale, RetrOpatija će se organizirati u nekom drugom terminu do konca godine, poručuju iz opatijske turističke zajednice.

Naslovna fotografija: Foto Luigi Opatija
Izvor: Turistička zajednica grada Opatije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.