Riječki karneval zbog epidemioloških mjera seli u virtualno okruženje

Iako su maškare preuzele ključ Grada, čime je započeo Riječki karneval 2021., epidemiološka situacija imat će veliki utjecaj na ostatak programa. Naime, kako je najavljeno na primopredaji ključeva, tradicionalnih karnevalskih događanja neće biti. Ipak, organizatori se nadaju kako će početkom veljače epidemiološka situacija biti bolja, no sve su opcije još uvijek otvorene.

Ono što se sa sigurnošću može potvrditi je kako će se posljednje nedjelje karnevalskog razdoblja, 14. veljače, održati Virtualni riječki karneval. Na taj način obilježit će se 38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prije toga, 2. veljače karnevalisti koji to žele i ove će se godine odazvati pozivu i u suradnji s Crvenim križem, dati krv. Za više informacija o programu ovogodišnjeg Riječkog karnevala ipak ćemo morati pričekati početak veljače.

Karneval nekad i sad

Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Radi se o svojevrsnom natjecanju u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti s vatrometom boja i oblika. U povorci se nađu stotine alegorijskih kola, tisuće maski i nemjerljivi broj gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Riječki karneval, obnovljen 1982. godine, u najboljem je svjetlu nastavio višestoljetnu tradiciju maškaranja u primorskim krajevima Hrvatske. Rijeka se tako uvrstila među najznačajnije europske karnevalske gradove. Prve godine riječkim Korzom prošetale su samo tri maškarane skupine, a prošle rekordne godine Rijekom je u Međunarodnoj karnevalskoj povorci prodefiliralo je čak 116 grupa iz Hrvatske i inozemstva.

Epidemiološki Riječki karneval 2021.

Karnevalske grupe već se pripremaju za Virtualni Riječki karneval i Međunarodnu karnevalsku povorku, a spotovi su u pripremi i produkciji. Zvuk antonjskog roga već je označio početak karnevala, a sudionici s nestrpljenjem očekuju vrhunac petog godišnjeg doba.

Virtualni Riječki karneval 2021.

Karnevalske grupe se pripremaju za Virtualni Riječki karneval i Međunarodnu karnevalsku povorku. Ovogodišnji Riječki karneval u prilagođenom virtualnom i sigurnom izdanju, a spotovi su u pripremi i produkciji pa se veselimo suradnji koju nam pripremaju karnevalske grupe i Drone Studio (Boris Šimičević, studio@dronestudio.hr, 091/1091-098).

Posted by Riječki karneval / Rijeka Carnival on Thursday, January 21, 2021

Iz sigurnosnih razloga neće biti održana 25. po redu Dječja karnevalska povorka. Sudionici najrazigranije i najsimpatičnije manifestacije Riječkog karnevala promišljat će i planirati s kojim će maštovitim kreacijama iznenaditi i razveseliti na sljedećoj Dječjoj karnevalskoj povorci Riječkog karnevala 2022.

Postoji ipak mogućnost kako će se 38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2021. održati 14. veljače, uz sudjelovanje tri karnevalske grupe, kao i davne 1982. godine, uz sudjelovanje određenog broja karnevalista, sukladno epidemiološkim mjerama. Ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale sudionici finalnog mimohoda prodefilirat će užim centrom Rijeke i tako svjedočiti o nesalomljivom duhu karnevalista. Po završetku povorke na riječkoj Rivi jedinstvenim paljenjem pusta na moru, bit će označen kraj petog godišnjeg doba u gradu Rijeci.

Fotografije: Turistička zajednica grada Rijeke

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.