Rođendanski foto natječaj: Nacionalni park Mljet nagrađuje najbolje fotografije

Povodom proslave 61. rođendana Nacionalni park Mljet objavio je foto natječaj. Kategorije po kojima će se ocjenjivati najbolje fotografije su prirodna baština odnosno fotografije šume, more, jezera, životinjske i biljne vrste, pejzaži, zatim kategorija kulturna i tradicijska baština gdje se prijavljuju fotografije spomenika, građevina, folklor i druga nematerijalna tradicijska baština te kao posljednja kategorija rekreativne aktivnosti na području Nacionalnog parka Mljet poput bicikliranja, planinarenja, kajakarenja, ronjenja ili nekih drugih outdoor aktivnosti.

Natječaj je otvoren od 19. do 29. listopada, a autori na natječaj mogu prijaviti više fotografija koje moraju biti snimljene isključivo na području Nacionalnog parka Mljet. Stanovnici otoka Mljeta i njegovi prijatelji, posjetitelji, zaljubljenici u prirodu i fotografiju svi su pozvani sudjelovati na natječaju. Pravila natječaja i prijavnicu možete preuzeti putem LINKA.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sve fotografije bit će korištenje u svrhu promocije parka, a zanimljivo će biti pogledati snimke Mljeta iz perspektive posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva. Ukoliko imate slike Nacionalnog parka Mljet evo prilike da i Vaša fotografija pomogne u brendiranju i privlačenju novih posjetitelja na zeleni otok koji je za dom prema legendi odabrala i ljubavnica grčkog junaka Odiseja, nimfa Kalipsa.

Jedino je ljepota Mljeta nadmašila njezinu i tako je privoljela vječnog putnika, Odiseja, na višegodišnji ostanak na ovom otoku. Ima li u legendi i činjenica? Brojni stručnjaci ne dvoje da je otok Ogigija iz Homerove Odiseje neupitno Mljet.

„Čaroban otok zelenih šuma…“ „Četiri tečahu vrela po redu bistricom vodom, Jedno uz drugo blizu bjehu, al svako na stranu svoju…“Odiseja V, 70-71

Drugi su sumnjičavi prema ovoj tvrdnji. Romantičari bi rekli – samo more zna odgovor. No kakav god odgovor na ovu dvojbu bio jedno je činjenica u kamenu je ostala špilja koja nosi ime grčkog pustolova, Odiseja.

A Vaša fotografija možda ostane zabilježena na 61. rođendan Nacionalnog parka Odisejevog otoka.

Naslovna fotografija: Image by Walter Frehner from Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.