Safe stay in Croatia – Hrvatska, vaša sigurna destinacija

Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia, koju su predstavili Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka se dodjeljuje besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično, koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Također, vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Promotivna kampanja provest će se u ožujku i travnju na tržištima Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, UK-a, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske. Oglašavanje će se provoditi putem online kanala i to putem društvenih mreža uz #SafeStayInCroatia te putem najčitanijih online portala na tržištima. Kreiran je promotivni video u trajanju od 3 minute i kraća verzija od 30 sekundi za potrebe oglašavanja.

Sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia možete pretražiti putem web stranice. Na istoj stranici mogu se pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija, ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.