6. sajam otočnih proizvoda na Pagu – “Od Luna do Fortice” uz iće, piće i pisme

Svi posjetitelji, domaći i strani, uživat će u otočnim proizvodima, paškom siru, pršutu, janjetini, vinu, medu, rakiji, slasticama i sve začinit s paškom soli i maslinovim uljem ove nedjelje 30. srpnja u Vlašićima na otoku Pagu gdje se održava šesto izdanje Sajma otočnih proizvoda u organizaciji udruge Volim Vlašići.

Osim vrhunske gastronomske ponude, hrane i pića, 28 otočnih proizvođača predstavit će se sa nakitom i suvenirima s motivima paške čipke, naplavina, maslinovog drva, filcane vune, čajevima, začinima i prirodnom kozmetikom.  

Prisutne posjetitelje, zabavljat će klapa Nevera iz Rijeke, a u zabavnom programu nastupit će članice udruge Kissa koje će izvesti plesne točke „Mom otoku“, a možete osvojiti i nagrade na prigodnoj tomboli. Bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu otoka Paga predstavit će paške čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro koje će demonstrirati šivanje paške čipke i modeli koji će nositi nošnje otoka Paga, pivači na kanat iz Kolana te Dario Šupraha iz Paga na mišnicama.

Želja organizatora ovog tradicionalnog sajma na otoku Pagu je domaćim i stranim posjetiteljima predstaviti gastronomiju, kulturu i tradiciju otoka. Upravo ovakav događaj koji usred turističke sezone prezentira način života, otočne proizvode i proizvođače, gastro ponudu, kulturnu i tradicijsku baštinu pruža poseban doživljaj za sve posjetitelje.

Bogata i raznolika ponuda rezultat je vrijednih ruku izlagača sajma koji stvaraju i prezentiraju proizvode vrhunske kvalitete. Otok Pag ima puno poznatih brendova te vrhunskih i nagrađivanih proizvoda, nositelja oznake HOP – Hrvatski otočni proizvod kao i oznaka izvornosti – od paškog sira, janjetine, skute, maslinovog ulja, meda od kadulje, vina, rakije, soli do nadaleko poznate Paške čipke i originalnih suvenira. Tu je i bogata kulturna i tradicijska baština te je sajam idealna prilika da ih sve upoznate na jednom mjestu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.