Saša Lozar otkrio neotkriveno, njegov story otkrio tajnovitu lokaciju

Teško je riječima opisati moj posjet Lonjskom polju pa najbolje da pogledate slike, napisao je poznati pjevač i voditelj Saša Lozar na svom Instagram profilu nakon posjete Parku prirode Lonjsko polje povodom obilježavanja Dana obitelji.  – U pozadini se pruža jedan od najljepših poloja na rijeci Savi u Parku prirode Lonjsko polje prepun posavskih konja.

Obzirom kako je u Lonjskom polju očuvano tradicijsko pašarenje, pri čemu stočari većinu godine stoku drže na pašnjacima, Park ima turističku atrakciju: posavski safari, kako su posjetitelji nazvali šetnje pašnjacima dok oko njih mirno pasu konji, krave i svinje, a na taj prizor ni Saša nije ostao ravnodušan.

No nije to jedino što je Sašu impresiralo, bez daha su ga ostavile i tradicijske drvene kuće i priča o njima  te plovidba brodićem Vodomar i čamcima na soalrni pogon.

Osobe koje vole putovati, sve više traže posebna iskustva, cijene autentičnost i žele doživjeti nešto što se razlikuje od njihove svakodnevnice. Park prirode Lonjsko polje nudi upravo to, netaknutu prirodu, doživljaj seoskog života, smještaj u tradicionalnim drvenim kućama prilagođene suvremenim potrebama, specifične gastonomije i domaće proizvodnje te iznimno bogate kulturne i prirodne baštine.

Svega  80 kilometara udaljen od od Zagreba, uz raznoliku turističku ponudu, Park prirode Lonjsko polje odlična je obiteljska destinacija.

Ne treba vam više razloga da posjetite i sami otkrijete neotkrivene čari ovoga Parka.  Provozajte se čamcima na solarni pogon, brodiću Vodomar, poslušajte priče o rodama i posavskoj arhitekturi, unajmite bicikle ili kanu dozvolite prirodi da vam takne dušu, osjetite mir, osjetite Park prirode Lonjsko polje.

Naslovna fotografija: Tomislav Koran/ PP Lonjsko polje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.