Snimanje promotivnog filma “Moja Novalja na otoku Pagu”

Turistička zajednica grada Novalje je u suradnji s poduzećem Pointers Travel d.o.o. i u koprodukciji s njemačkom produkcijskom kućom Blue Planet TV iz Berlina, ugovorila je suradnju snimanja reportaže o turističkoj destinaciji Novalja u trajanju od 22 minute pod nazivom MEINE NOVALJA AUF DEM INSELN PAG!

U razdoblju od 6. do 13. svibnja 2021. godine njemačka filmska ekipa boravila je na području grada Novalje te snimala promotivni film koji će se prikazivati od sredine lipnja 2021. godine i to kroz minimalno 30 emitiranja na brojnim TV postajama diljem zapadnoeuropskog tržišta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U produkciji ovog formata sudjelovalo je pet osoba iz Blue planet TV produkcije te dvije osobe iz osječkog poduzeća Pointers Travel d.o.o., odjela za video i TV produkciju, a koji su ujedno aktivno uključeni i u organizaciju produkcije.

Voditelj putopisne emisije radnog naziva ”MOJA NOVALJA NA OTOKU PAGU” poznati je njemački glumac Oliver Hörner koji će voditi gledatelje kroz reportažu o Novalji i svim njenim posebnostima.

Reportaža će biti prikazana i promovirana putem mnogobrojnih kanala čime će se postići višemilijunska gledanost, i to: emitiranje na ANIXE auf Reisen (jedan od najpopularnijih Njemačkih video kanala za putovanja) , NTV-u, RNF (Metropolregion Rhein-Neckar, Mannheim). Također, reportaža će biti distribuirana putem Waipu TV platforme, kao i Amazon Prime i Samsung TV Plus kanala.

Naša su očekivanja kako će ovim projektom i snimljenom reportažom Novalja zasigurno postati još značajnija destinacija, koja će na ovaj način direktno pristupiti tržištu njemačkog govornog područja ali i šire te pokazati sve svoje atraktivnosti koje ju čine posebnom i izdvajaju od ostalih turističkih odredišta, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Sa snimanjem se započelo u Novalji – na njenim trgovima, u crkvama Sv. Katarine i Majke Božje od Rozarija unutar koje se nalazi podni mozaik iz 4. stoljeća, u Gradskom muzeju iz kojeg se ulazi u jedinstveni Antički vodovod iz 1. stoljeća, na Ruži vjetrova, gradskim plažama.

Nadalje, snimalo se u kampu Straško, hotelima Liberty, Olea i Boškinac, Novaljskom polju, u Staroj Novalji, na trajektnom pristaništu Žigljen, Paškom mostu te na brojnim plažama na području Grada.

Kroz čarobne Vrtove lunjskih maslina, gdje je poznatog glumca dočekala djevojka u narodnoj nošnji s košarom domaćih delicija, jahao je na konju do najstarije masline, kušao malinovo ulje te ispijao čaj od lista lunjske masline.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U ranojutarnjim satima, kada su ekipu ugostili izuzetno ljubazni domaćini – vlasnici OPG-a VIDAS, gospodin Oliver naučio je musti ovce, kako napraviti paški sir, a za doručak su poslužene domaće delicije, poput paške skute. Kod domaćina OPG-a Škunca ekipa je uživala u poljima smilja, slušajući s velikim interesom priču o ekološkoj proizvodnji i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja.

Jedan cijeli dan bio je rezerviran za snimanje vrhunske ponude outdoor aktivnosti na području Metajne – pješačka staza Life on Mars, morska Via ferrata, kajakarenje od plaže Ručica do plaže Beriknica.

– Prvi sam puta na vašem otoku i doista sam zadivljen njegovim pejzažima i mjestima. Ne mogu se oteti dojmu kako vas iza svakog ugla čeka pustolovina poput bicikliranja, trekkinga, kajakarenja. Oduševljen sam i vašim kulturno-povijesnim lokalitetima. Sigurno ću se ponovno vratiti na vaš prekrasni otok, ističe s oduševljenjem gospodin Oliver Hörner.

Svi ovdje navedeni zanimljivi sadržaji uokvireni u priču koja će se ispričati kroz ovaj film, zasigurno će zaintrigirati i pobuditi interes pri odabiru destinacije za provođenje godišnjeg odmora njemačkih turista za nadolazeću ljetnu sezonu, uz uvjerenje kako će Novalja biti njihov prvi izbor.

– Turisti iz Njemačke ostvaruju gotovo najveći turistički promet u Novalji već duži niz godina te je naša misija neprestano ulaganje u promotivne aktivnosti upravo na glavna tradicionalna emitivna tržišta koja su u sezoni 2020. godine iskazala svoju vjernost u odabiru Hrvatske i Novalje kao svoje prve ljetne destinacije, ističe direktorica TZG Novalje, Marina Šćiran Rizner.

Fotografije: Turistička zajednica grada Novalje

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.