I u drugoj polovici kolovoza u središnjoj Istri raznolik i bogat program

Kolovoz je već u svojoj drugoj polovici, a neki već strahuju od izmaka ljeta. Međutim ljeto je još uvijek tu, a bogat program događanja u središnjoj Istri odličan je povod da svoj godišnji iskoristite upravo tu – u mirnoj i zelenoj oazi najvećeg hrvatskog poluotoka.

središnja istra kolovoz, pazinski kaštel
Pazinski Kaštel, foto: Julien Duval

Koncertni program u središnjoj Istri

U subotu 19. kolovoza na koncertu iz programa Otkrij središnju Istru, GORRMARR će zabavljati publiku u Pazinskom Kaštelu s početkom u 20 sati. GORRMARR je electro duo koji spaja elektronsku glazbu s tradicijskom glazbom istarskog poluotoka, a čine ga Goran Farkaš i Marijan Jelenić.

Central Istria free walk tour

Ne trebate previše istraživati povijest mjestašca u sastavu Turističke zajednice središnje Istre jer ih možete razgledati u pratnji licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju i čuti priče o bogatoj povijesti i kulturnim znamenitostima. Razgledi gradova – Central Istria free walk tour, u suradnji s Turističkom agencijom Contineo – odvijaju se na hrvatskom i engleskom jeziku kroz cijeli tjedan.

pićan
Pićan, foto: Julien Duval

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom:

  • Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.
  • Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.
  • Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi a uključuje Posjet zavičajnoj zbirci Depiera. Uz
  • prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.
  • Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji “Gušti Lovreča”.
središnja istra kolovoz, gračišće
Gračišće – vidikovac, foto: Julien Duval

Kino na otvorenom

Nastavlja se ljetno kinu na otvorenom, organiziran u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin a projekcije slijede u Gračišću u ponedjeljak 21. kolovoza s prikazivanjem filma Amélie o nevoljenoj djevojci kao dijete, koja se postupno otvara svijetu oko sebe, širi dobrotu kamo god stigne i konačno pronalazi Ljubav nakon dugog niza nesreća i slučajnosti. Slijedi projekcija u Tinjanu u utorak 22. kolovoza s filmom Mia i bijeli lav, o djevojčici koja se iz gradske vreve sa roditeljima seli u Afriku gdje upoznaje novog prijatelja, kralja životinja lava. Posljednja na redu ovog ljeta je projekcija u Svetom Petru u Šumi 24. kolovoza u četvrtak gdje se prikazuje film Mostovi okruga Madison. Nemojte propustiti priliku za uživanje pod zvjezdanim nebom jer tople večeri su nam na izmaku a ovo su posljednje projekcije zakazane za ovo ljeto.

Sve su projekcije besplatne i započinju u 21 sat.

Događanja u mjestima središnje Istre

Završnica malonogometnog turnira u Motovunskim Novakima povodom proslave Rokove biti će u subotu 19. kolovoza kada će sve okupljene zabavljati DJ Foka.

U Tupljaku, općini Pićan slavi se tradicionalna Bortulja, blagdan Sv. Bortula u petak 25 kolovoza.

Nastavljaju se gušti Lovreča, svakog četvrtka u 19 sati na trgu Placa vas očekuju lokalni proizvođači i njihovi ukusni proizvodi: ekstra djevičanska maslinova ulja, vina, rakije, sir i suhomesnati proizvodi.

središnja istra kolovoz, sveti lovreč
Sveti Lovreč, foto: Julien Duval

U petak 25. kolovoza u 18 sati Gradska knjižnica Pazin poziva vas na druženje sa Tatom Slikovnicom i Tetom NeMirnom. Priče se vole slušati i pričati na raznim mjestima pa vas ovoga puta čekaju na predivnoj lokaciji u Centra Istre u Troštima.

Podsjećamo i na Full moon walk na području Lupoglava 30. kolovoza za kojeg su prijave obavezne a sudjelovanje besplatno. Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Izvor fotografija: Turistička zajednica središnje Istre
Naslovna fotografija: Tinjan, autor: Julien Duval

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.