Stars Awards nagrada – Hrvatska je najatraktivnija destinacija u Kini

Hrvatska je osvojila prestižnu nagradu 2021 Stars Awards u kategoriji najatraktivnije destinacije, a koju dodjeljuje specijalizirani kineski travel i lifestyle magazin Travelling Scope.

Nagradu su, direktorici predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini, Franki Gulin uručile Sunny Zhang, generalna menadžerica magazina i Lily Liang, producentica i zamjenica glavnog urednika ovog popularnog časopisa koji se tiska u mjesečnoj nakladi od 700 tisuća primjeraka.

Osvojena Stars Awards nagrada Hrvatskoj bi mogla osigurati dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu, očekuje Gulin, a tako je bilo i 2019. godine kada je isti magazin našoj zemlji dodijelio nagradu za destinaciju s najboljim kulturnim i povijesnim naslijeđem.

Kina je veliko i zahtjevno tržište, posebice u okolnostima pandemije koja je značajno usporila turističke tijekove između Kine i Europe općenito, no prema očekivanjima direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, u budućnosti se očekuje kako će naša zemlja biti jedna od omiljenih destinacija kineskih ljubitelja putovanja. Optimizam daju povratne informacije partnera te brojne nagrade i priznanja koje je Hrvatska osvojila u Kini.

Dodajmo kako se magazin Travelling Scope izdaje od 1980. godine, a riječ je o prvom kineskom magazinu koji je isključivo posvećenom turizmu i putovanjima. Uz tiskana izdanja, magazin je dostupan i na digitalnim kanalima gdje ostvaruju višemilijunsku praćenost.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.