Staza valova očarat će vas pogledima, zvukovima i mirisima

Zašto ovoga proljeća ne bi istražili “Stazu valova” – spoj šetnice, planinarske i biciklističke dionice, duž čijih se 30-tak kilometara možete rekreirati i brati šparoge? Staza započinje u Jadranovu, a završava u Povilama. Duga je čak 32 kilometra i pruža se uz samo more koristeći raspoložive staze, postojeće šetnice i prometnice naselja.

Veći dio staze prolazi kroz naselja Povile, Novi Vinodolski, Selce, Crikvenicu, Dramalj, Perhate, Kloštar, Havisće i Jadranovo. Od autokampa Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort u Novom Vinodolskom pa do uvale Slana u Selcima, staza prolazi nenaseljenim područjem, kao i od poluotoka Kačjak u Dramlju do Perhata u Jadranovu te je samo u tom dijelu označena.

Unatoč tome što prolazi mahom naseljenim područjem “Staza valova” zadržala je čar nedirnute prirode. Ne propustite šumu hrasta crnike u predjelu Dumboke i strme litice Takla i Dumboke.

Šetajući ovuda uživat ćete u pogledu na prelijepe krajolike, šumu mora, kricima galebova, ali i u mirisima mora i mediteranske vegetacije. Šetnica se jednim dijelom preklapa s biciklističkom stazom, jednim dijelom je to isključivo samo šetnica, a jednim dijelom planinarska staza, pa je poželjno da se opremite čvrstim cipelama.

“Staza valova” prolazi i kroz središte Crikvenice, otkrivajući raskošne austrougarske hotele i moderne vile, ljetnikovce i samostane. Prolazi uz plaže, uvale i ponad litica, a u Novom Vinodolskom će vas provesti kroz Park Ivana Mažuranića, jedan od ljepših i starijih parkova na Kvarneru.

Staza obuhvaća i edukativnu stazu na kojoj su Ribarske priče s glagoljskim slovima. Poželite li nakon ove šetnje istražiti još neke ture, više informacija o ostalim stazama ovoga kraja možete pronaći OVDJE.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.