Storytelling na Krku – jedinstveni doživljaj koji nudi putovanje kroz vrijeme

U današnje vrijeme kada je tržište bombardirano s gomilom proizvoda i usluga, jako je bitno biti drugačiji i znati se istaknuti, i pri tome na originalan način predstaviti svoj projekt, proizvod ili brand. Jedna od zastupljenijih tehnika uspješnoga prezentiranja u posljednje vrijeme je storytelling – pričanje priča s ciljem što jačeg povezivanja s publikom. Iskomunicirate li svojoj publici projekt kroz priču, događaj ili osjećaj velika je mogućnost da ćete i u najhladnijim ljudima izazvati emociju i da će njihova naklonost prema vama biti dugotrajna.

Storytellling, kao kulturno-turistički proizvod, prepoznali su na otoku Krku, te se potrudili svojim posjetiteljima pružiti osjećaj nezaboravnog iskustvenog turističkog doživljaja, legendi i priča s otoka Krka koji su povijesno autentični, ali prilagođeni i sadašnjem mjestu i vremenu. Riječ je o inovativnom kulturno-doživljajnom proizvodu koji je ujedno i marketinški alat, ali i komunikacijsko sredstvo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Storytelling u gradu Krku, gradu povijesti i kulture, inovativni je sadržaj i predstavlja jedinstveni doživljaj za posjetitelje destinacije koji nudi putovanje kroz vrijeme, odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentiranjem baštine na suvremen način.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom srpnja i kolovoza održavat će se besplatna tematska vođenja, odnosno interpretacijske šetnje gradom Krkom, na hrvatskom, engleskom, poljskom i njemačkom jeziku.

Kroz vođene interpretacijske šetnje gosti će moći saznati zanimljivosti i crtice iz života najslavnijih stanovnika grada Krka, knezova krčkih Frankopana, na zanimljiv i interaktivan način. Po završetku šetnje očekuje ih i kratko uprizorenje knezova Krčkih Frankopana. Šetnje će se održavati prema sljedećem rasporedu:

  • 14. srpnja 2021. – vođenje na engleskom jeziku
  • 21. srpnja 2021. – vođenje na poljskom jeziku
  • 28. srpnja 2021. – vođenje na poljskom jeziku
  • 04. kolovoza 2021. – vođenje na njemačkom jeziku
  • 18. kolovoza 2021. – vođenje na engleskom jeziku
  • 25. kolovoza 2021. – vođenje na njemačkom jeziku

Polasci su u 19:30 sati, mjesto susreta kod Sunčanog sata na rivi u gradu Krku, a šetnja traje sat vremena. Šetnja uključuje i ulaznice za posjet Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru Krk, otvorenom u sklopu kulturno-turističke rute Putevima Frankopana. Vođenje je besplatno za sve prijavljene. Zbog ograničenog broja polaznika šetnje, zainteresirani za pojedinu šetnju se mogu prijaviti u Turistički informativni centar u gradu Krku putem telefona ili putem e-maila.

Baška je spoj jedinstvenih vrijednosti – uz prelijepu prirodu, zapanjujuće vizure i dugu tradiciju kupališnog turizma, u sebi krije i neizbrisiv povijesni i kulturni značaj – kolijevka je glagoljice, prvog hrvatskog pisma i neprocjenjivog kulturnog pečata naše povijesti.

Kako bi svojim posjetiteljima pružili mogućnost da na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način urone u magiju ovoga malog mjesta s velikom tradicijom, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška, tijekom srpnja i kolovoza održat će se besplatna tematska vođenja Baškom, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Posjetitelje će licencirani vodiči provesti kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, dati im priliku da upoznaju nove ljude, otkriju kulturu i tradiciju mjesta, saznaju o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im tradicionalni odmor ne bi omogućio.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Interpretacijske šetnje na teme “Kuća, konoba, kaić, karić… i kuraj” i “Nepotrošena glagoljica” održavat će se prema sljedećem rasporedu:

Tema “Kuća, konoba, kaić, karić… i kuraj”
21.07. vođenje na engleskom jeziku

Tema “Nepotrošena glagoljica”
18.08. vođenje na hrvatskom jeziku
01.09. vođenje na engleskom jeziku

Polasci su u 19:30 sati, mjesto susreta ispred Turističkog ureda Turističke zajednice općine Baška. Šetnja uključuje i posjet Galeriji Zvonimir te aktualnom postavu izložbe. Vođenje je besplatno za sve prijavljene, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška

Za grupe do 20 osoba, obavezna je prijava u Turističku zajednicu općine Baška ili putem e-maila.

Pripovijedanje jedna je od najstarijih umjetnosti na svijetu iz koje su nastale sve druge, a svi znamo kako je baš umjetnost ono što u čovjeku ostavlja trag. Pripovijedanje nas, na neki način, vraća u djetinjstvo i samim time asocira na nešto lijepo, ugodno i toplo. To je dojam koji se želi ostaviti na publiku, da otok Krk dožive kao nešto svoje, da im ostane u sjećanju kao priča iz djetinjstva. A to se postiže upravo pripovijedanjem, jer dobru priču svi žele čuti.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.