Stranim medijima Hrvatska je atraktivna filmska i poslovna destinacija

Hrvatska, barem što se turističke priče tiče, u stranim medijima u nekoliko navrata prikazana je u pozitivnom svjetlu. Tako je i ovoga puta naša zemlja privukla pozornost američkih i španjolskih tiskanih i internetskih medija.

Hrvatska i dalje u stranim medijima zbog HBO serija

Časopis posvećen putovanjima Condé Nast Traveller uvrstio je Hrvatsku među najljepše televizijske lokacije na svijetu i to u čak dvije popularne HBO serije – Game of Thrones i Succession. U članku naziva “The most beautiful TV series locations in the world” posebno je bio istaknut grad Dubrovnik, koji u popularnoj Igri prijestolja predstavlja King’s Landing te otok Korčula i hrvatska obala na kojoj se odvija luksuzno krstarenje u seriji Nasljeđe. Condé Nast Traveler je luksuzni i lifestyle magazin koji je osvojio 25 nacionalnih nagrada, a izlazi u izdanju prestižnog Condé Nasta.

Hrvatska na naslovnici PUNTO MICE časopisa

Članak se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska kao atraktivna destinacija za poslovni turizam krasi naslovnicu specijaliziranog časopisa PUNTO MICE. U sklopu časopisa je objavljena i reportaža na 11 stranica o hrvatskim kongresnim destinacijama, Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Istri. Također navedeni su noviteti hrvatske kongresne industrije u vidu obnova starih, ali i izgradnje novih kongresnih kapaciteta.

Reportaža je nastala u suradnji Kongresnog odjela Hrvatske turističke zajednice te kongresnih ureda turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik. Informacije o novostima dostavili i hoteli Hilton Garden Inn u Zagrebu, Rixos Premium i Hilton Imperial u Dubrovniku, Palace Elisabeth Hvar, splitski hoteli Amphora, Ambasador i Briig Boutique hotel, rovinjski Lone i Grand Park.

PUNTO MICE je časopis specijaliziran za industriju poslovnih putovanja te pokriva španjolsko govorno područje, odnosno tržišta kao što su Španjolska, Argentina, Meksiko, Kolumbija, Čile i Peru. Čitatelji časopisa dolaze iz različitih sektora poput znanstvenog, financijskog, industrijskog, telekomunikacijskog i dr. Časopis izlazi jednom u dva mjeseca u 37.000 tiskanih primjeraka, dok na digitalnom izdanju broje više od 18.000 pretplata.

The New York Times – Hrvatska otvorena za američke građane

Također, renomirani The New York Times navodi kako je Hrvatska i dalje na popisu zemalja otvorenih za američke građane. Naime, popularne američke novine, koje mjesečno posjeti preko 400 milijuna čitatelja, objavile su članak s popisom zemalja koje su otvorene za američke građane ili se uskoro trebaju otvoriti.

Hrvatska se tako na popisu našla u društvu zemalja poput primjerice Bahama, Brazila, Egipta, Malte, Turske, Velike Britanije. U članku je naglašeno kako je američkim građanima za ulazak u Hrvatsku potreban dokaz o rezerviranom smještaju, kao i negativan PCR test na korona virus, napravljen u prethodnih 48 sati od ulaska u zemlju.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.