Turistički stručnjak Terry Stevens uvrstio tri hrvatska grada među 50 najboljih svjetskih destinacija

Ugledni profesor i turistički stručnjak Terry Stevens u svojoj novoj knjizi “Wish you were here” uvrstio je Zadar, Lošinj i Rovinj na popis 50 najboljih svjetskih destinacija. Nova knjiga poznatog “veterana” u turističkoj industriji na preko 200 stranica daje jedinstven uvid u ono što jednu turističku destinaciju čini izvrsnom.

Knjiga je nastala na temelju 40 godina rada profesora Stevensa u turističkoj industriji u više od 50 zemalja, te putnicima i turistima daje opis svake od 50 destinacija s osobnim objašnjenjem. Ujedno knjiga daje uvid u to zašto i kako ove destinacije dosljedno pružaju visokokvalitetna iskustva posjetitelja. Cilj je posjetitelju pokazati kako dobro upravljanje i razumijevanje važnosti gostoljubivosti podupiru uspjeh svake destinacije. Turiste sada jako zanima znati više o tome kako su organizirana mjesta koja posjećuju.

Prema ocijeni kritičara knjiga “Wish You Were Here: The Stories Behind 50 of the World’s Great Destinations” će biti glavna referentna knjiga o uspješnom upravljanju destinacijama.

Ponosni smo na novi uspjeh naše destinacije koja je kao šira cjelina – Zadar sa županijom, prepoznat na globalnoj razini, a autor primjećuje kako je Zadar i dalje mjesto koje čuva autohtonost te se u njemu vidi Hrvatska, a ne samo turizam – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Profesor Terry Stevens osnivač je i izvršni direktor višestruko nagrađivane međunarodne turističke konzultantske tvrtke Stevens & Associates sa sjedištem u Walesu. Njegova tvrtka radila je u preko 50 zemalja širom svijeta specijaliziranih za razvoj destinacija i marketing.

Foto: Wish You Were Here: The Stories Behind 50 of the World’s Great Destinations
Izvor: HTZ

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.