Tjedan slonova na Brijunima: Slonica Lanka slavi pola stoljeća

Najpoznatija hrvatska slonica Lanka Nacionalni park Brijuni naziva svojim domom već 50 godina. Lanka, azijski slon koji je jedna od najugroženijih vrsta današnjice, u Nacionalni park Brijuni stigla je 1974. godine, s dvije godine.

Slonovi, ta čudesna bića vrijedna divljenja, najveći su kopneni sisavci koji danas žive na zemlji. Zadnjih 2-3 tisuće godina, životni prostor slonova neprekidno se smanjuje, stoga su te veličanstvene životinje svrstane u skupinu “snažno ugroženih”

Upravo radi 50. rođendana popularne slonice na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježava se Tjedan slonova, tijekom kojeg će biti proslavljen Lankin veliki 50. rođendan. Uz redovnu cijenu ulaznice, posjetitelje očekuje prigodan program za sve dobne skupine s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18:00 sati te je cijena ulaznice 50,00 kuna. Kupnja ulaznica moguća je od 16:00 sati na blagajni u Fažani (Brionska 10) na dan događanja, bez prethodne rezervacije. Povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama, izvjestili su iz Nacionalnog parka Brijuni.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama “50 godina Lanke” i “Svjetski dan slonova”, kojima se želi podići svijest o azijskim i afričkim slonovima. Cjelokupan program pronađite OVDJE.

Ovim putem našoj mezimici čestitamo 50. rođendan, a vama želimo dobrodošlicu u Nacionalni park Brijuni, poručuju u Nacionalnom parku Brijuni.

 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.