Trade Air: Avionski prijevoz unutar Hrvatske i tijekom zimskih mjeseci

Domaći avioprijevoznik Trade Air, u zimskim će mjesecima nastaviti redovito povezivati Zagreb, Osijek, Rijeku, Pulu, Split i Dubrovnik. Naime, plan novog PSO programa, kojeg je Vlada RH najavila, ipak nije krenuo u primjenu, navodi portal Croatian Aviation.

Tako Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije raspisalo natječaj za novi PSO program. Umjesto toga s dva domaća avioprijevoznika, Croatia Airlinesom i Trade Airom, potpisan je aneks starog ugovora. To znači kako će ove kompanije redovito prometovati u nadolazećem zimskom redu letenja.

Trade Air u prodaju pustio karte na domaćim linijama

Od petka 23. listopada karte su već bile u prodaji, a od jučer (ponedjeljak, 26. listopada) Trade Air je nastavio prometovati na sljedećim linijama:

  • Osijek – Zagreb – Osijek, šest puta tjedno, dva leta ponedjeljkom, srijedom i petkom
  • Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom
  • Osijek – Rijeka – Osijek, dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom
  • Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka, dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Promo cijena karte za odraslu osobu koja putuje od Osijeka do Zagreba u jednom smjeru iznosi 235, a Economy je 348 kuna. Na istoj relaciji, ali u suprotnom smjeru cijene su nešto više, 317 i 430 kuna.

Na relaciji Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek cijene se kreću oko 348 za Promo i 573 kuna za Economy. Slične ili nešto više cijene vrijede i za relacije od Osijeka do Rijeke i obrnuto (348 do 357 kuna i 573 do 582 kune), te za relaciju Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka.

Karte na navedenim linijama moguće je kupiti na web stranici Trade Aira.

Što je PSO?

PSO (Public Service Obligation) obveza je obavljanja domaćeg linijskog zračnog prijevoza za kojeg ne postoji komercijalni interes zračnih prijevoznika. Time se osigurava kontinuitet prometne povezanosti koja je od iznimnog značaja za gospodarski i društveni razvoj regija unutar RH.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.