Tradicijski običaji Novalje: Novaljski kularin čuva i ponosno pokazuje bogatu baštinu

Sezona je u Novalji odavno počela, a turisti sa svih strana svijeta imat će priliku upoznati tradicijske običaje Novalje i otoka Paga. Nova ljetna manifestacija Novaljski kularin na ulice Novalje izvest će tradicijsko pjevanje, narodno ruho i folklorne običaje otoka.

Što je kularin? Pitanje je ovo koje će postaviti svaki gost, a odgovor će dobiti od Novaljaca i zapamtiti priču o dijelu narodne nošnje kularinu karakterističnom za našu obalu. Radi se o ovratniku svojevrsnoj kravati.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija će na zanimljiv način spojiti tradicijske običaje Novalje od tradicionalnog pjevanja nakanat, tradicijske odjeće do folklornog plesa koji je uvijek atraktivan turistima, ali i lokalnom stanovništvu koje s ponosom pokazuje svoju bogatu tradiciju i baštinu gostima, a na ovaj način i čuva ostavštinu svojih baka i prenosi ju novim naraštajima.

Posjetitelji će imati prilike degustirati i starinska jela i pića koju su tradicionalno dio novaljske trpeze, razgledati izložbu fotografija Novalje nekad i sad, upoznati se s knjižnim opusom Ogranka Matice hrvatske u Novalji, pogledati dramsko-plesnu pripovijetku; Priča o Radovanu i Ljudmili i do kraja večeri uživati u koncertu klape Sol.

Bogato novaljsko tradicijsko ruho predstavit će se na Ruži vjetrova 24. lipnja s početkom u 21.00 sat. Organizator manifestacije je Centar za kulturu grada Novalje, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Novalje i Grad Novalja.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.