Treasure digging game – splitski srednjoškolci napravili video igricu o Splitu

Edukativna video igra “Treasure digging game” nastala je kao partnerstvo Turističko-ugostiteljske škole Split i Elektro tehničke škole Split u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, a u sklopu projekta Ministarstva turizma RH “Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam”.

Desktop verzija igrice je objavljena u rujnu prošle godine, a odnedavno je dostupna i kao aplikacija za tablete i mobitele i kao takva predstavlja zanimljiv dodatak turističkoj ponudi destinacije.

Osnovna ideja ovog projekta je da učenici obrazovnih smjerova hotelijersko-turistički tehničar i tehničar za računalstvo zajedničkim angažmanom omoguće malim turistima da uz pomoć psića Belle upoznaju jezgru grada Splita i pomognu joj da što prije dođe do blaga koje se nalazi u podrumima Dioklecijanove palače.

Igrica “Treasure digging game” je poučna aplikacija-video igrica koja djecu upoznaje s gradom na edukativan, interaktivan i zanimljiv način. Igrica je osmišljena na način da psić Bella trčkara ulicama uže jezgre grada (po povijesnoj Dioklecijanovoj palači) te se uz pomoć djece koja je navode približava skrivenom blagu.

Treasure digging game uči o povijesti Splita

Radi se o jedinstvenom proizvodu jer sudionici moraju odgovoriti na niz zanimljivih pitanja o povijesti i kulturi grada, poznatim ličnostima i građevinama naše bogate kulturne baštine kako bi psić koji je glavni protagonist ove igrice dobio dovoljno energije za obilazak cijele Dioklecijanove palače.

– Ideja je krenula od profesorice Andree Bilandžić i učenika Turističko-ugostiteljske škole Split. Naši su im djelatnici pomogli u odabiru zanimljivih hot-spotova i sastavljanju fonda pitanja koja su zatim prevedena na četiri strana jezika što je zajednička  zasluga vrijednih učenika TUŠ-a i njihovih profesora jezika. Mladi genijalci – računalni programeri iz ETŠ-a, predvođeni prof. Marinom Ivandićem sve su to u konačnici oblikovali u jednu zanimljivu digitalnu priču, objasnila je direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Učenice Antonia Dujmović i Marina Duplančić prezentirale su način na koji su sastavljena pitanja vezana uz povijest Dioklecijanove palače i Splita i naglasile kako je edukativni materijal preveden na četiri strana jezika. Učenici Elektro tehničke škole Split, Dominik Oreč i Ivan Čagalj prezentirali su aplikativno rješenje koje su realizirali u suradnji s profesorom Marinom Ivandićem i ostalim učenicima.

Više informacija o igrici i ostalim projektima možete pronaći na facebook i instagram stranici Turističko-ugostiteljske škole a za promociju projekta zadužene su učenice Laura Jelača i Egon Bedalov. Projekti su prezentirani i stranim učenicima u sklopu Erasmus projekta pod nazivom “Let us guide You through the Palace” koji su predstavile učenice Anna Ćosić i Antea Vatović.

Na kraju recimo kako igricu Treasure digging game možete zaigrati na POVEZNICI, a dostupna je i kao aplikacija za android mobitele.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.