Tri hrvatska grada našla se na Forbesovoj listi najsigurnijih europskih destinacija

Utjecajni časopis Forbes uvrstio čak tri hrvatske destinacije u top 20 najsigurnijih europskih destinacija za post korona odmor. Vijest je ovo koja je dobrodošla za hrvatski turizam u situaciji u kojoj smo turističku sezonu skoro prekrižili.

Prema utjecajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su čak tri hrvatske destinacije i to Zagreb, Cavtat i Rijeka, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je European Best Destination Organization (EBD) izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih korona virusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima. „Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama“, nada se prvi čovjek Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. 

Hrvatska je u Europi svrstana među zemlje najmanje zahvaćene koronavirusom s čak 20 puta manje zaraženih na milijun stanovnika nego u ostalim europskim zemljama, navodi se u tekstu i dodaje kako je Hrvatska također jedna od europskih zemalja s najvećim brojem bolničkih kreveta po stanovniku.  

Cavtat ima veliki izbor privatnih vila, turističkih apartmana i malih obiteljskih hotela, a Hrvatska je provela higijenske i sanitarne mjere u većim hotelima navodi se kao poruka turistima.

Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto liste. 

Za Rijeku u tekstu navode kako je ovo europska prijestolnica kulture koju je EBD proglasio najboljom europskom destinacijom 2020., te je savršeno odredište za sigurno europsko putovanje. “Hrvati vole ispijanje kave na terasama i brojne plaže s kristalno čistim morem oko Rijeke” ističu autori.

Na prvo mjesto uvršten je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte. 

Naslovna foto: Visitdubrovnik.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.