Turistički film “Zagreb loves you” osvojio i petu nagradu

Vrijedno priznanje Zagreb je osvojio na online održanom BH Tourism Film Festival 2020. u Sarajevu. Naime, radi se o nagradi „The Best Culture and Heritage“ koju je Turistička zajednica Zagreba osvojila za film „Zagreb Loves You“. Podsjećamo, riječ je o filmu različitom od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, a koji je nastao u ožujku prošle godine, u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Film je postao okosnica i sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou te je ovo peta po redu nagrada u malo više od pola godine.

Film Turističke zajednice grada Zagreba “Zagreb Loves You” pokupio je simpatije brojnih međunarodnih stručnih žirija na festivalima turističkih filmova. Posebne nagrade osvojene su i na festivalu International Tourism Film Festival u Turskoj i na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma Silafest u Srbiji.

I u kategoriji The Best Croatian Film Tourism Destination-City na Zagreb Tourfilm festivalu film ZAGREB LOVES YOU Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je treću nagradu.

Inače, doseg od gotovo 250.000 ljudi i skoro 600 zaprimljenih fotografija rezultati su dvotjedne kampanje Turističke zajednice grada Zagreba #ZagrebLovesYou održane prošle godine na društvenim mrežama. Prekrasne uspomene u obliku fotografija pristigle su sa svih strana svijeta: iz SAD-a, Njemačke, Ukrajine, Velike Britanije, Ekvadora, Bangladeša, Norveške, Španjolske, Italije, BiH i drugih. Za potrebe kampanje Turistička zajednica grada Zagreba kreirala je i istoimeni film kojim prenosi poruku da je Zagreb, bez obzira na sve nedaće koje je proživio u proteklim mjesecima, još uvijek ovdje za njih, ranjen, ali ponosit i da ih čeka.

Fotografije prikupljene ovom kampanjom objavljene su u obliku virtualnog muzeja na blog stranicama LoveZagreb. Kao zahvalu svima koji su nesebično podijelili svoje uspomene na Zagreb kreiran je i poseban #ZagrebLoop, odnosno video, koji sadrži sve fotografije pristigle od početka kampanje.

A prošlog tjedna stigla je odlična vijest kako je nakon provedenog istraživanja prema ocjenama korisnika tri najznačajnije platforme za rezerviranje smještaja Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje se temelji na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741.

Naslovna fotografija: Pixabay / Marko Tomić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.