Tvornica doživljaja: Adventska čarolija donijela dašak novih i zanimljivih priča

U Istri točnije u Umagu i Puli u okviru adventskih programa održane su dvije zanimljive living history božićne predstave u izvedbi Istra Insprita tvornice doživljaja koja gostima otkriva povijest i bogate nasljeđe zelenog poluotoka. Vikend koji je iz nas bio je u adventskom duhu koji je zavladao Istrom. Izvođači Istra Inspirita uprizorili su dvije interpretativne predstave s božićnom tematikom u sklopu Umagičnih blagdana i Adventa u Puli.

Prva pod nazivom Istarsko blago bake Mraz s glavnom junakinjom bakom koja je morala hitno doći u Istru da svima podijeli poklone jer se djedica razbolio i nije mogao na tako dalek put. Zato je pravi trenutak da vrijedna baka Mraz preuzme važan zadatak što nju iznimno veseli. Na svojoj letećoj košari kreće na put, a na tom putovanju doživjet će veliku pustolovinu. Košaru treba popraviti, a dok luta istarskim krajem i traži pomoć, susreće nama dobro poznate “likove”, ali one iz životinjskog svijeta, koji, ne samo da joj nisu pomogli, već su joj i odmogli. Priča koja je razveselila sve prisutne te u njim pobudila blagdanski duh.

Druga predstava Božićne nevolje patuljka Pina donosi priču o zgodanma jelena i patuljka: Negdje u Istri, uz topli kamin istarske kuće, pripreme za podjelu poklona su u punom zamahu, jer djedu Mrazu s dalekog sjevera treba ponekad priskočiti u pomoć. Jelen Milo i patuljak Pino, uz sve svoje nestašluke i smicalice koje jedan drugom podmeću, dobar su tim i obavili su većinu zadataka. Pokloni se zamataju punom parom, ali netko noću radi nered, otvara poklone, jede slatkiše i naše junake baca u očaj! Bila bi velika sramota da naši vrijedni patuljak i jelen ne stignu sve pripremiti. Tko će priskočiti u pomoć? Saznat ćete ako pogledate ovu božićnu priču Istra Inspirita, prepunu neizvjesnosti i zabavnih trenutaka ovih junaka.

Mjesta na kojima možete i sami doživjeti ove priče su Advent u Marčani 23.12.; AdvenTORRE – Tarska božićna bajka 24.12. u Taru; Advent u Poreču 28.12. i 01.01.2022.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.