U Crikvenici danas otputujte u doba najbolje glazbe

Otputujte ovoga vikenda u osamdesete godine prošloga stoljeća uz kanat i štorije – treće izdanje Festivala “Na palade” u Crikvenici! Postoji izreka da svako vrijeme nosi svoje. Što su nam onda donijele osamdesete godine prošloga stoljeća, kako se živjelo i zabavljalo na Rivijeri Crikvenici? Želite saznati?

Danas, u petak 17. lipnja, u 21 sat festival “Na palade – kanat i štorije osamdesetih” održat će se na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici i bit će vaše putovanje u to omiljeno glazbeno razdoblje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se opuštena i ugodna lipanjska večer, ispunjena zabavom, smijehom, romantikom i nostalgijom. Na vama je da uskočite u festivalski vremeplov u kojem će se za dobro raspoloženje na glavnom crikveničkom trgu pobrinuti vrhunski interpreti poput Ivane Kindl, Giuliana, dua Denis&Denis, Marija Battifiace, Martine Majerle, Jozefine, Jose Butorca, Mirne Škrgatić, Maura Staraja, a tu je i poseban gost iznenađenja.

Odabrane su pjesme jednog od najplodonosnijih glazbenih razdoblja, koje se uvijek rado sluša na radiju i tv ekranima, a vole ga i oni koji tada nisu bili ni rođeni. I want to break free grupe Queen, The Best Tine Turner, If I could turn back time Cher, Like a prayer Madonne, Felicita Al Bana i Romine, Ti si mi u krvi Zdravka Čolića, Program tvog kompjutera grupe Denis & Denis, Oliverove Stine i Jesen u meni Parnog valjka samo su neki od hitova koji će se izvoditi na crikveničkoj najljepšoj pozornici na otvorenome. Sve će glazbene goste pratiti Infinity band uz voditeljski dvojac, Uršulu Tolj i Maria Battifiacu.

Samo jedna u nizu mnogih zanimljivosti ovoga festivala svakako je interpretacija autentičnih štorija iz vremena osamdesetih, kantautora Nevena Barca. Kako se plesalo i zavodilo na crikveničkim terasama, koja je krema za sunčanje tada bila najpopularnija, zašto su muškarci izgledali kao nogometaši iz Bundeslige… sve to i još puno više saznajte u petak.

Vjerujemo da će “Na palade” postati omiljen festival među brojnim generacijama i biti trajan podsjetnik na važnost poštovanja i očuvanja kulturne baštine, ali i središte nezaboravne zabave. Crikvenica i “Na palade” vas očekuju!

A na istoj lokaciji, na trgu Stjepana Radiće, čeka vas nešto još’ nešto uistinu jedinstveno – panoramski kotač “Crikvenica Eye”. Ova će turistička ponuda gostima Rivijere Crikvenice do početka rujna pružiti pogled na grad iz sasvim druge perspektive. Panoramski kotač – poput bečkog Riesenrada ili londonskog London Eyea – stalna je turistička atrakcija brojnih europskih gradova koji znatiželjnicima pruža pogled na gradske znamenitosti, a nešto manje izdanje takvog kotača postavljeno je u i Crikvenici, ali pogled će ipak biti posebniji.

Kotač se može zavrtjeti do visine od 22 metra, pogodan je za sve dobne skupine, a iz centra grada zasigurno će pružiti nesvakidašnji pogled na Crikvenicu i crikvenički akvatorij. Sastoji se od 18 gondola i može primiti 50 osoba. Nema sumnje kako će u mjesecima koji slijede to biti iznimno posjećena i atraktivna lokacija s radnim vremenom od 18 do 1 sat iza ponoći.

Za vožnju koja traje sedam do devet minuta odrasli će trebati izdvojiti 50 kuna, dok je za djecu do 10 godina cijena vožnje 40 kuna. Obiteljski paket se plaća 160 kuna, a uključuje četiri osobe.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.