U Hrvatskoj trenutno boravi oko 640 tisuća turista

Renomirani njemački mediji posljednjih dana pojačano objavljuju informacije o Hrvatskoj pa je tako jedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata, do je najtiražniji njemački tabloid Bild u svom onlinu izdanju objavio opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj.

U članku Die Zeita novinar Nikola Ljubić opisuje jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju koji su ga oduševili u kasno proljeće ove godine, za vrijeme studijskog putovanja organiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U online izdanju Bilda objavljena je reportaža o Hrvatskoj pod nazivom Last Minute Check” koja detaljno informira čitateljstvo o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj. U članku je naša zemlja opisana kao sigurna destinacija, a navedeni su i uvjeti ulaska u Hrvatsku i povratka u Njemačku.

​Dodajmo kako je Die Zeit visokovrijedno izdanje kojeg prati gotovo 1,7 milijuna čitatelja, a za vrijeme korona krize tiraža mu se povećala za gotovo 25 posto i sada iznosi gotovo 600 tisuća kopija. S druge strane, Bild.de jedan je od najčitanijih online portala u Njemačkoj s dosegom od 24 milijuna jedinstvenih korisnika.

Iz Hrvatske turističke zajednice poručuju kako je od iznimne je važnosti pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera kako bi održali što povoljniju epidemiološku situaciju u zemlji i na taj način u Hrvatsku privukli što veći broj turista s najvažnijih emitivnih tržišta. Inače, prema prvim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj trenutno boravi oko 640 tisuća turista, od kojih je najviše s tržišta Njemačke, Slovenije i Češke.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.