U Opatiji niz zanimljivih aktivnosti povodom Svjetskog dana turizma

Sportsko-rekreacijske šetnje, kostimirana tura kroz povijest Opatije, oldtimeri i klapski koncerti ispunit će Opatiju sadržajima tijekom tri dana. Od 25. do 27. rujna Turistička zajednica grada Opatije raznovrsnim će programom obilježiti Svjetski dan turizma čiji je cilj promocija društvenih, kulturnih, političkih i ekonomskih vrijednosti turizma, kao i doprinosa koji ovaj sektor čini u domeni održivog razvoja.

Ove godine, nakon dugog razdoblja obilježenog pandemijom, taj je dan posvećen utjecaju turizma na inkluzivni razvoj kroz promicanje različitosti i posebnosti svake kulture i pojedinca na našem planetu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program u Opatiji započinje izložbom oldtimera u opatijskoj luci u kojoj će ljubitelji antiktnih automobila svoja dobro očuvana vozila posjetiteljima predstaviti kao “zagrijavanje” za Liburnia Classic Rally, tradicionalnu utrku oldtimera koja će iz luke krenuti u 10.30 sati. U 10 sati ispred Ville Angioline startat će aktivna šetnja, odnosno rekreativni program nordijskog hodanja. Uz doprinos zdravlju sudionika, ova će aktivnost pružiti i prigodu za razgledavanje opatijskih prirodnih i kulturnih znamenitosti.

U nedjelju, 26. rujna, kulturne i povijesne posebnosti “kolijevke hrvatskog turizma” na jedinstven će način biti predstavljene kroz kostimiranu šetnju poviješću Opatije, koja će krenuti ispred Ville Angioline u 10 sati. Vođenje će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku, a sudionici će tajne opatijske prošlosti otkriti uz neke od zanimljivih povijesnih ličnosti koje su u njima sudjelovale. Nakon šetnje, od 11.30 sati održat će se nastup klape Baladur u Portiću, maloj luci ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer.

I sam Svjetski dan turizma, ponedjeljak 27. rujna, proći će u znaku klapske pjesme. Toga dana, od 19 sati, na istom mjestu održat će se glazbeni program Klape va Portiću.

Na kraju recimo kako su svi programi besplatni i održavaju se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Fotografije: Turistička zajednica grada Opatije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.