U Osijek stižu Bolt električni romobili

U Osijek stiže 200 Bolt električnih romobila proizvedenih za potrebe učestalog najma koji mogu razviti brzinu i do 20 kilometara na sat. Za vrijeme promotivnog razdoblja koje traje od travnja do listopada 2021. Bolt je pripremio posebnu ponudu, besplatno otključavanje i minuta vožnje za samo 75 lipa.

Grad Osijek i tvrtka Bolt, europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev, predstavili su projekt najma električnih romobila u još jednom gradu u Hrvatskoj – slavonskoj metropoli. Usluga korištenja električnih romobila dostupna je na aplikaciji Bolt. Za bezbrižnu i eco-friendly vožnju gradom dovoljno je pristupiti aplikaciji te pomoću nje otključati električni romobil.

Uvođenjem usluge najma romobila Grad Osijek i Bolt nastavljaju doprinositi rješavanju gužvi u gradu, smanjenju zagađenja okoliša te aktivnom provođenju globalnog Zelenog plana. Usluga vožnje Bolt električnim romobilima građanima Osijeka dostupna je od danas.

Usluga je trenutno dostupna u 15 država i više od 50 gradova, a u Hrvatskoj je prvi put predstavljena u Rijeci u siječnju 2021. Slijedeći pozitivne primjere iz drugih gradova, Bolt u suradnji s Gradom Osijekom nastavlja raditi na uspostavljanju i održavanju najboljih sigurnosnih praksi u vožnji. Dio svojih aktivnosti zajedno će usmjeravati i na edukaciju korisnika o sigurnom korištenju romobila u gradu na Dravi.

Romobili će biti raspoređeni na 18 lokacija, a brzina kretanja po pojedinoj lokaciji određena je frekventnošću kretanja građana. U potpunosti napunjeni i dezinficirani, uređaji se svakog jutra postavljaju na unaprijed određene lokacije vodeći računa o propisnom parkiranju. U svaki romobil ugrađen je GPS uređaj zahvaljujući kojem korisnici imaju uvid u njegovu točnu lokaciju.

Kako bi započeo s korištenjem ove usluge, korisnik treba ažurirati Bolt aplikaciju. Nakon toga, korisnicima će biti dostupna ikona romobila, a njezinim odabirom preusmjerit će ih se na sučelje za najam. Romobil se otključava jednostavnim skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila. Prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila.

Od travnja do listopada 2021. trajat će promotivno razdoblje. U tom razdoblju otključavanje romobila bit će besplatno, a cijena korištenja 75 lipa po minuti vožnje. Nakon toga Bolt će pretplatnicima ponuditi dodatne opcije poput pretplata, regresivnih cijena te popusta za vožnje prilikom parkiranja na određenim mjestima. To je ujedno i najniža cijena od svih gradova gdje je dostupna Boltova usluga.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.