U Lonjskom polju otvoren novi posjetiteljski centar “Crna roda Osekovo”

Novouređeni centar “Crna roda Osekovo” otvoren je za posjetitelje Parka prirode Lonjsko polje. Ovaj četvrti po redu posjetiteljski centar Parka smjestio se u Osekovu i time je postao najbliži ulaz posjetiteljima koji putuju iz smjera Zagreba.

U sklopu posjetiteljskog centra nalazi se info-centar, dvorana, edukativni park i sanitarni čvor. Info-centar uključuje info pult s osnovnim informacijama o Parku i suvenirnicom u  prizemlju te urede za rad i prostor za radne sastanke na katu. Multimedijalna dvorana predviđena je za rad i odvijanje raznih edukativnih sadržaja. Na katu se nalazi stalan galerijski postav te mobilni paneli, koji čine sastavni dio ograde galerije te će se koristiti za povremene izložbe. Edukativni park ima ulogu interaktivne poučne staze i mjesto je za odmor posjetitelja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Moderan i suvremeno osmišljeni prostor otkriva sve tajne Lonjskoga polja, a najmlađe educira na zabavan i interaktivan način o zaštićenom području.

Otvaranjem ovog novog modernog posjetiteljskog centra dodatno privlačimo posjetitelje da posjećuju ovo zaštićeno područje te kroz moderan i suvremen način uče o zaštiti prirode. Sadržaj će biti posebno zanimljiv mladima i, nadamo se,dodatnom povećanju dolazaka školske djece, istaknuo je v.d. ravnatelja Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

Neposredno do novouređene infrastrukture nalazi se ulaz u polje i retencijsko područje s pješačkom stazom koja vodi do jedne od tri nove atraktivne promatračnice izgrađene u sklopu ovoga Projekta, a čijim izgledom privlače brojne posjetitelje.

Centar je izgrađen u sklopu projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo”.Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost Projekta određena je na 20.315.914,88 kuna, od čega bespovratna sredstva od strane Europske unije iznose 12.826.999,00 kuna.

Projektne aktivnosti provode se od 11. srpnja 2014. godine u suradnji Javne ustanove “Park prirode Lonjsko polje” i partnera u provedbi projekta: Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače te uz sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Fotografije: Hrvatski fotosavez

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.