U prva četiri mjeseca više od dva milijuna noćenja

Tijekom prvog vikenda svibnja, odnosno od 30. travnja do 3. svibnja 2021. ostvareno je 41.400 dolazaka i više od 157.000 noćenja. Od toga su strani turisti ostvarili gotovo 23.000 dolazaka i 112.000 noćenja. Podaci su to eVisitor sustava, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru.

Tijekom vikenda najviše je turističkih noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Zadarskoj županiji, a gledajući prema destinacijama najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Zagrebu, Poreču, Zadru, Dubrovniku, Malom Lošinju i Splitu. Gledano prema tržištima, tijekom vikenda najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, zatim slijede gosti iz Slovenije, Poljske i Njemačke, a gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u hotelima, kampovima i objektima u domaćinstvu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do kraja travnja ostvareno 592.000 dolazaka i preko 2 milijuna noćenja. Usporedbe radi, u dolascima je ostvareno 90% iz istog razdoblja lani, a od toga su inozemni gosti ostvarili gotovo 203.000 dolazaka i više od 1 milijun noćenja. Pri tome je najviše noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledajući po destinacijama u Zagrebu, Rovinju, Splitu, Zadru, Poreču, Opatiji i Dubrovniku. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, Slovenije, BIH, Italije, Češke, Austrije i SAD-a.

Promatrajući samo travanj, u navedenom je mjesecu ostvareno 239.000 dolazaka i 846.000 noćenja, od toga su inozemni gosti ostvarili više od 111.000 dolazaka i više od 523.000 noćenja.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Dubrovnik i Lokrum/ Filip Filipović – Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije