U top 10 najboljih kampova Europe tri hrvatska kampa

Povoljnu poziciju Hrvatske na njemačkom tržištu potvrđuje najnovija lista top 10 kampova Europe, koju je objavio portal ADAC-a posvećen kamping segmentu PinCamp. Na navedenoj se listi na prva dva mjesta nalaze njemački kampovi, dok odlično 3. i 4. mjesto zauzimaju hrvatski kampovi Aminess Maravea Caming Resort iz Novigrada i Camping Omišalj.

Među top 10 europskih kampova nalazi se još jedan hrvatski kamp, a riječ je o kampu Zaton Holiday Resort koji je zauzeo 6. mjesto. Promatrajući popis najpopularnijih kampova po zemljama, vodeća je Njemačka s 53 kampa, a zatim slijedi Hrvatska s 26 kampova te Italija s 18 kampova.

Članak se nastavlja ispod oglasa

ADAC kao institucija uživa najveće povjerenje građana u Njemačkoj kao prva adresa za servisne informacije pri planiranju putovanja. U više od 150 poslovnica ADAC-a diljem Njemačke uskoro kreću i posebne edukacije prodajnih agenata o raznolikoj ponudi Hrvatske kako bi što bolje bili pripremljeni za razdoblje najintenzivnijeg bukiranja putovanja na njemačkom tržištu.  

Da je Hrvatska jedna od omiljenih inozemnih destinacija Nijemaca, a Njemačka najvažnije tržište za hrvatski turizam potvrdio je i Karlheinz Jungbeck, predsjednik ADAC-a i direktor resora za turizam. – Naša suradnja je vrlo dobra, a dio zajedničkih aktivnosti pripremamo i tijekom nastupa na nadolazećem sajmu f.re.e. u Münchenu na kojem je Hrvatska u idućoj godini zemlja partner“, poručio je Jungbeck.

Ispostava Hrvatske turističke zajednice u Münchenu organizirala prezentaciju hrvatskih vina i maslinovih ulja za članove Uprave njemačkog autokluba ADAC, najvećeg njemačkog udruženja koje broji čak 22 milijuna članova. U prezentaciji je sudjelovala najpoznatija njemačka sommelierka Paula Bosch, koja je izabrala vina te pojedinačno predstavila neke od najpoznatijih istarskih vinarija Meneghetti, Kabola, Matošević i Benvenuti, a dodatno su prezentirana i maslinova ulja selekcija Ipša, Belić i Mate.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.