Ultra Europe: 9. izdanje u Splitu od 7. do 9. srpnja

Krenulo je završno odbrojavanje do najveće party groznice u Hrvatskoj. Najveći glazbeni destinacijski festival ULTRA EUROPE vraća se za svoje 9. izdanje u Split na Park mladeži od 07. do 09. srpnja 2023. godine! Doživite tri noći plesa od sumraka do zore uz neke od najboljih izvođača elektronske glazbe, vrhunsku produkciju svjetske klase i najsuvremeniji dizajn pozornice koji će pružiti impresivno glazbeno iskustvo kao ni jedno drugo.

Glavna splitska pozornica ponovno će ugostiti one najveće. Abecednim redom, to su: Adam Beyer, Afrojack,Alesso, Axwell, Boris Brejcha, Carl Cox, Charlotte de Witte, DJ Snake, Enrico Sangiuliano, Fedde Le Grand, Gryffin, Hardwell, HI-LO, Martin Garrix, Mathame, Morten, Nora En Pure, Oliver Heldens, Steve Aoki, Tchami, Zedd i Timmy Trumpet.

Ultranauti nestrpljivo su iščekivali i objavu glazbenika zahvaljujući kojima Ultra ne završava u Splitu, naime program Destination ULTRA se nastavlja na Hvaru, Braču i Visu.

Podsjetimo prošlogodišnje osmo izdanje festivala ULTRA Europe pamti se kao najuspješnije u povijesti festivala. U brojkama to znači kako je festival posjetilo više od 160 000 obožavatelja tijekom sedam dana, a stigli su iz 141 zemlje svijeta, među kojima ih je najviše bilo iz Španjolske, SAD-a, Norveške, Poljske i Francuske.

Tijekom trajanja festivala u zračnu je luku stiglo oko 300 zrakoplova više nego inače, 50 privatnih aviona, a zabilježen je i dolazak više od 300 jedrilica i jahti. Festival se nakon tri dana u Splitu preselio na otoke Brač, Hvar i Vis, a osim toga je svojim gostima ponudio svakodnevne boat partyje i kamp Beachville u Omišu. Sve u svemu, unutar sedam dana festivala održano je čak 25 ULTRA događanja. Popilo se preko pola milijuna čaša piva.

Zabilježen je i rekordan broj domaćih fanova – njih više od 50 000 – a u organizaciji festivala je sudjelovalo više od 3 000 ljudi. Više od 200 šlepera opreme stiglo je iz cijele Europe, a glavna se pozornica povećala na 80 metara širine te 20 metara visine, pisao je lani portal HrTurizam.hr.

Festival ULTRA Europe je koncept kakav ne postoji nigdje u svijetu, koji na jedinstveni način povezuje hrvatsku kulturu, bajkovite lokacije, otoke, gastronomiju i glazbu. Upravo zato se i ove godine posebna pažnja posvećena u promociji destinacijskih događanja, a ULTRA Europe se tako razvija u najbolji Destination Music Festival na svijetu. 

Ono po čemu se ULTRA razlikuje od svih drugih festivala na svijetu je način na koji povezuje glazbu i destinacije. Iskustvo za posjetitelje ovim festivalom dobije potpuno novu dimenziju, a Hrvatska promociju koja je teško mjerljiva bilo kakvim brojkama.

U Hrvatskoj se gosti festivala u prosjeku zadržavaju gotovo sedam dana, a slike i uspomene nose sa sobom u sve krajeve svijeta.

Foto: Ultra Europe

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.