Umaknite stresu u bajkovitom Zagorju

Zagorje vam nudi spas od stresa, pa zašto ne bi ove prekrasne jesenje dane proveli u nekoj od zadivljujućih vila i kuća za odmor koje krase obronke zagorskih brega?

Žabina hiža, kuća za odmor Bajka, Divinus Holiday House, vila Trnoružica… sama imena mame da dođete i istražite Zagorje i ova magična mjesta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Krapinsko-zagorskoj županiji pregršt je kuća inspiriranih prirodom, ekologijom i tradicijom toga kraja. Nude savršeni bijeg iz gradske vreve i priuštit će vam nezaboravno opuštanje i uživanje u svemu što priroda nudi. Bilo da se odlučite za boutique vilu ili zagorsku hižu, garantiramo da će vam boravak ostati u sjećanju.

Priuštite si neužurbani vikend, spavanje do kasna i doručak u krevetu. A nakon toga se upustite u istraživanje okolice – posjetite i uživajte u obližnjim vinogradima i kletima. Upoznajte i doživite zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce i perivoje, barokne crkve i opuštajuće izvore termalne vode. I ne zaboravite da se u ovoj regiji nalazi najveća koncentracija utvrda, ladanjskih dvoraca, ljetnikovaca, kurija i parkova u Hrvatskoj. Tu se doista ima što vidjeti!

Ako ste sportski tip, doživite Zagorje na poseban način – bicikliranjem. Brojni brežuljci na kojima su smještene stare hiže i drvene kleti prave su oaze mira. Umirujuća i netaknuta priroda, te manje ili više zahtjevne biciklističke rute stvorene su za odmak od stresne svakodnevice. Aktivnosti na svježem zraku sigurno će vas potaknuti da istražite lokalnu eno-gastronomsku ponudu, stoga večer provedite u dobrome društvu, uz pucketanje vatre iz kamina i čašu izvrsnog domaćega vina.

Ponude smještaja istražite ovdje i jednostavno dopustite da vam se dogodi magija Zagorja!

Naslovna fotografija: Hygge Hill/ Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.