Umjesto klizališta TZ grada Splita donira uređaje splitskoj bolnici

Ljudski životi i ljubav prema drugima temelj su ovogodišnjeg Adventa u Splitu čiji je slogan “Ljubav nas spaja”. Dokaz tome je odluka o kupnji pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika AIRVO 2 za splitski Kliničko bolnički centar. Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Splita, na čelu s predsjednikom Androm Krstulovićem Oparom, donesena je Odluka o prenamjeni novca predviđenog za adventsko klizalište u Đardinu – Parku Josipa Jurja Strossmayera. Na taj način pomoglo se bolnici pri liječenju najtežih oblika zaraze virusom SARS-CoV-19. Primjenom uređaja AIRVO 2 izbjegava se invazivna strojna ventilacija i omogućuje uspješnije liječenje i zatajenja disanja uslijed zaraze, uz jednostavniji angažman zdravstvenog osoblja.

‘U dogovoru s ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Split Julijem Meštrovićem, odlučili smo se na kupnju ovoga vrijednoga uređaja, a s obzirom na rastuće brojke i popunjenost bolnica diljem Hrvatske, smatramo kako je to više nego potrebno. Vjerujemo kako će i naši građani podržati ovu inicijativu, kao i da će sami prepoznati važnost odgovornog ponašanja tijekom cijelog adventskog razdoblja. Svakako nastavljamo na isti način pratiti epidemiološku situaciju i svakodnevno donositi odluke o programu s obzirom na nove podatke’ – naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Svaki novi uređaj može značiti spašeni život, a ova donacija potvrđuje i poantu ovogodišnjeg Adventa sa sloganom “Ljubav nas spaja” koji ističe ljubav kao emociju koja nas potiče da pazimo jedni na druge kako bismo zajedno, u istom broju dočekali još mnoge božićne blagdane.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.