Umjetnička priča koja prikazuje bogatu Slavoniju na drugačiji način

“Tradicionalni slavonski svatovski meni na moderan način (fine dining)” by Damir Sertić naziv je projekta u kojemu sudjeluju Požeško-slavonska županija, TZ Požeško-slavonske županije, Grad Požega, TZ Grada Požega, Gradska knjižnica Požega, te sponzori Vinarija Kutjevo i Svečana dvorana Glorija, a s ciljem unaprjeđenja i adekvatne promocije gastronomije Požeško-slavonske županije.

Projekt slavonskog fine dininga je zamišljen kao moderan pristup slavonskim tradicionalnim jelima, s tradicionalnim okusima, ali na potpuno novi i moderan način prezentacije.

Izložba fotografija i video projekcija filma Slavonija Gastro Art – Fine Dining – creative cuisine by Damir Sertić projekta “Tradicionalni slavonski svatovski meni na moderan način” održat će se u petak, 18. ožujka 2022. s početkom u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Požega u Galeriji svjetlosti.

Autori fotografija i videa su Alen Kocić-Koc i Karla Kocić. Na izložbi će sudjelovati i Best World Artistic Masterchef Damir Sertić koji će uzvanicima u razgovoru predstaviti prednosti kreativne prezentacije i modernog načina pripremanja slavonskih jela.

Izložba se održava kao nastavak radionice održane krajem siječnja u sklopu krovnog projekta “Slavonija Gastro Art” kojim TZ Požeško-slavonske županije započinje niz gastro edukacija i radionica koje će se nastaviti u prvom tjednu travnja.

Projekt slavonskog fine dininga zamišljen je kao moderan pristup slavonskim tradicionalnim jelima s tradicionalnim okusima, ali s potpuno drugačijim načinom prezentacije. U slavonskoj tradicijskoj kuhinji krije se bogatstvo okusa koje autentično opisuje slavonski način života. Slavonija je kraj bogat namirnicama koje nisu dovoljne istaknute, a kroz jednu umjetničku priču moguće je pokazati i modernu Slavoniju koja je toliko bogata da može ponuditi jedan svjetski menu.

Foto: TZ Požeško-slavonske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.