Umjetnički projekt Art park vraća se u zagrebački park Ribnjak

Zanimljivo će biti u parku Ribnjak kojeg će, u vikendu otvorenja od 19. do 21. lipnja, obilježiti koncert Ljetnog kina, jedinstvena street art galerija na otvorenom te reciklirane skulpture u krošnjama drveća najljepšeg zagrebačkog parka.

Vikend otvorenja petog po redu Art parka na Ribnjaku će, osim rođendana, obilježiti i ulazak u ljetni dio godine te Svjetski dan glazbe, a to zove na dobar glazbeni uvod u novu sezonu Art parka. U petak 19. lipnja od 18 sati posjetitelji će uživati u provjereno dobrom odabiru glazbe Jeffa Jarunskog i Kune, čime će se pripremiti za uzbudljivu subotu. Naime, 20. lipnja s početkom u 20.30 na Ribnjaku će nastupiti Ljetno kino i povesti sve prisutne prema moru, a atmosferu prije koncerta dodatno će zagrijati Agregat Sun. Svi zainteresirani, mali i veliki, moći će nazočiti besplatnoj likovnoj radionici pod vodstvom Melite Omeragić OMart. Budući da je broj polaznika ograničen, prijava je obvezna putem om.art.radionice@gmail.com. Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, rezerviran je za mladog i talentiranog glazbenika, autora i uličnog svirača Mateja Magdića, poznatijeg kao Matt Shaft. On će od 19 sati nadalje laganu nedjelju u Art parku na Ribnjaku začiniti finim elektronskim zvukovima violine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Park Ribnjak ponovno će postati jedinstvena street art galerija na otvorenom. “Kauboji, pištolji i feminizam” s potpisom Marina Remića, “Ćilimi za chill” Tihomira Krkleca Afrike i “Crvena Sonja” Borisa Bare posjetitelje će promatrati iz sva četiri kuta parka, dok će iz krošanja drveća decentno provirivati instalacija “Planet ili plastika?”, koju čini pet skulptura napravljenih od doniranih plastičnih vrećica.

Nakon vikenda otvorenja Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja, od podne do 23 sata, sve do 6. rujna 2020. Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri te suradnje s Animafestom i filmskom školom za djecu Frooom, jutarnje satove joge studija Yoga Space, aktivnosti Zelene akcije, sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljačci za čitanje, redoviti i omiljeni Buvljak i još mnogo sadržaja za sve generacije.

Fotografije: Borut Planinc

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.