Uskrs u Jastrebarskom s mladim umjetnicima

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u suradnji s Gradom Jastrebarsko i mladim jaskanskim studentima Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uredit će Jasku povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Studenti će naime oslikavati pisanice motivima Jaske i Uskrsa uz svoj umjetnički potpis i artističkim viđenjima navedenih tema, pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina. Posjetitelji i građani tako će imati priliku uživati u umjetničkom stvaralaštvu pisanica koje će, od jutarnjih sati 20. ožujka 2021. godine, oslikavati na prostoru Perivoja dvorca Erdödy. Ukoliko će vremenski uvjeti dozvoljavati oslikavanje će se održati na otvorenom prostoru.

Karla Ban, Luka Domladovac, Lea Ješovnik, Dorian Horvatić i Adela Mesić će oslikavati pisanice te svojim djelima oplemeniti javne površine Jastrebarskog. Oslikavanje pisanica možete pratiti i online.

Pet oslikanih pisanica će činiti izložbu na otvorenom ovih mladih umjetnika, a pritom i učiniti Grad ljepšim povodom Uskrsa. Postava oslikanih pisanica uvertira je za izložbu koju jaskanski umjetnici pripremaju u Gradskom muzeju Jastrebarsko, a planirano otvorenje izložbe je u jesen 2021. godine.

Izvor: Turistička zajednica grada Jastrebarskog

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.