Večeras počinje Vukovar film festival

Vukovar od večeras postaje središte filmske kulture, zahvaljujući tvrtki Discovery koja svake godine iznova u Vukovar donosi pregršt filmova. 16. izdanje Vukovar film festivala ponovo donosi pregršt zanimljivih filmova u grad – preko 60 filmskih projekcija na pet lokacija. Festival se tradicionalno održava na više lokacija u Vukovaru: na terasi Agencije za vodne putove, u perivoju Dvorca Eltz, u CineStaru Vukovar i Hrvatskom domu Vukovar, te u kinu Borovo u Borovu naselju.

Do sada je u Vukovaru na filmskom festivalu prikazano preko 1.000 filmova koje je pogledalo više od 300 000 gledatelja. Kako bi došli do vrhunskih filmskih naslova koji se prikazuju na VFF-u, organizatori godinu dana unaprijed kupuju prava za prikazivanje filmova koji se prikazuju na festivalima u Berlinu i Cannesu, te ih ‘čuvaju’ upravo za Vukovarski filmski festival.

Ove će godine glavnom programu biti prikazano sedam dugometražnih igranih, devet kratkometražnih igranih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade, a festival večeras otvara ukrajinski film Vizija leptira redatelja Maksima Nakonečnog.

Između ostalih, najavljeno je i prikazivanje pobjedničkog filma festivala u Cannesu‘Dvostruka prijevara te filmski hit Ja sam Zlatan, a u konkurenciji je i nedavno premijerno prikazan film Nine Violić Baci se na pod, prvi dugometražni igrani film u režiji ove poznate glumice.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebne sekcije nazvane „Festivalski hitovi“ i „Žene mogu sve“, radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, scenarističku radionicu, radionicu od ideje do realizacije te zabavni program.

Festival traje do 3. srpnja, a bit će prikazano nekoliko desetaka igranih i dokumentarnih filmova. Kompletan program pronađite OVDJE.

Naslovna fotografija: TZ Grada Vukovara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.