IBTM Barcelona: Veliki interes za Slavonijom kao incentiv destinacijom

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu kongresne burze IBTM World, koja se ove godine održava u Barceloni do 2. prosinca. Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, sajam se ove godine ponovno održava uživo pa su odrađeni brojni sastanci domaćih i inozemnih partnera iz segmenta poslovnih putovanja. Naime, uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i sedam suizlagača, među kojima su kongresni uredi Zagreba, Dubrovnika i Opatije te kompanije Valamar, Liburnia Hotels & Villas, Le meridien Lav Split i Spektar putovanja.

Prema prvim povratnim informacijama s burze u Barceloni, brojni partneri s tržišta Poljske i Ukrajine zainteresirani su za kreiranje dodatnih ponuda s hrvatskim destinacijama u segmentu poslovnih putovanja, dok partneri s tržišta Turske najavljuju veliki interes za adventske programe u našoj zemlji. Također, izniman je interes tijekom burze iskazan za Slavonijom kao incentiv destinacijom koja na tržištu predstavlja nešto novo, drugačije i koju krasi vrlo bogata i autentična ponuda.

Nastupom na burzi zadovoljni su i hrvatski partneri koji su već zaprimali i konkretne upite za 2022. godinu tijekom koje bi glavne prednosti Hrvatske, kao destinacije poslovnog turizma, mogle biti kvalitetna infrastruktura, blizina i dostupnost glavnih destinacija, percepcija sigurnosti, dobra organiziranost, bogata kulturno-povijesna baština, priroda, vrhunska eno-gastronomija i dr.

Dodajmo kako se na burzi u Barceloni predstavlja više od 3.000 destinacija i ponuđača, koji imaju priliku za poslovne susrete s više od 15.000 profesionalaca iz industrije poslovnih putovanja. Kongresna burza IBTM Barcelona, uz burzu IMEX Frankfurt, predstavlja najznačajniju burzu u Europi, ali i svijetu.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.