Na Pelješcu u ponedjeljak počinje otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca od 19. do 24. srpnja održati će se Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu u disciplini Funboard Slalom Clasic & Foil te Bic Techno 293 Slalom. Natjecanje je otvorenog tipa tako da mogu sudjelovati i ostale nacije.

Viganj, koji broji svega tristotinjak stanovnika, gotovo svake godine ugosti neko od prvenstava. Podsjetimo 2013. u Vignju je održano Svjetsko prvenstvo u windsurfingu u disciplini formula, a Vignju je tada protukandidat za domaćinstvo bio San Francisco.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Organizator prvenstva Pavel Winkler istaknuo je kako ove godine očekuju više od četrdeset natjecatelja. – Za sada smo znamo da na regatu dolazi slovenski olimpijac Stojan Vidakovič, višestruki hrvatski prvak Vladan Desnica, braća Matulj te češki tim Petr Čech, Jakub Zima, Martin Sladky, Milan Kir i trostruki olimpijac Patrik Hrdina, najavljuje Winkler. U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

Inače, Viganj i ove godine ostvaruje iznimne turističke brojke. Od početka godine do polovice srpnja u Vignju je ostvareno 35.450 noćenja što je za 30 posto bolje nogo lani te čak 4,5% bolje nego 2019. godine. Većina gostiju je iz Slovenije, Češke, Poljske i Njemačke.

Naslovna fotografija: Ive Trojanović

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.