Vikend na Griču gradu uz besplatne tematske ture

Ovoga vikenda Purgerica poklanja dvije besplatne tematske ture svojim sugrađanima, kako bi iskoristili ovo krasno babljeljetovsko vrijeme. Ove subote i nedjelje, rezervirajte svoja mjesta na besplatnim tematskim turama s licenciranim lokalnim vodičem – Purgericom, te tako uhvatite Pripovjedačicu i Kradljivicu Vremena! Tko su one? Pridružite se jednom od posljednjih kasnih, noćnih izdanja čarobnih gričkih pripovjedačkih tura i doznajte o kojim će vam legendama, pričama i povijesnim štiklecima Gornjeg grada pripovijedati. Koju turu izabrati?

SUBOTA, 12.09., u 21:00h, na redu je tema “GRIČ PRIČA PRIČU”

Članak se nastavlja ispod oglasa

MJESTO SASTANKA: kod kipa sv. Jurja, Kamenita vrata

Ova noćna pripovjedačka tura vodi vas kroz zgode i nezgode Gradeca i njegovih stanovnika od 13. do 19. stoljeća, kroz lik crne dame – Pripovjedačice, koja na jednu večer posuđuje svoj glas prezivačima, noćobdijama, ljekarnicima, vojnicima, kraljevima i carinicima, a možda i kojoj nevaljaloj kraljici, vještoj pekarici ili coprnici! Upoznajte čaroliju Griča i doznajte neobične priče iz prošlosti našeg kraljevskog grada!

NEDJELJA, 13.09. u 19:00h, na redu je tema “ZAČARANE PRIČE”

MJESTO SASTANKA: kod Kule Lotrščak

Kada ste posljednji puta sjedili pokraj nekoga, čije su vas riječi odvele pričama, u neka prošla, davna vremena? Ovoga puta nećete sjediti, ovoga ćete puta s pričama šetati, jer Kradljivica Vremena dolazi po vas, i starim legendama od Turopolja do Sljemena, zaustavlja vaše Vrijeme, da u njega pričama ubaci bića iz naših starina: mure, mračnake, pesiglavce, mogute, besove, i krasne jesenske krijesove, kojima kratko vlada božica Rujana. Dođite i poslušajte priče iz starine, inspirirane pričama iz blizine, i Davnine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.