Vikend na Griču gradu uz besplatne tematske ture

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovoga vikenda Purgerica poklanja dvije besplatne tematske ture svojim sugrađanima, kako bi iskoristili ovo krasno babljeljetovsko vrijeme. Ove subote i nedjelje, rezervirajte svoja mjesta na besplatnim tematskim turama s licenciranim lokalnim vodičem – Purgericom, te tako uhvatite Pripovjedačicu i Kradljivicu Vremena! Tko su one? Pridružite se jednom od posljednjih kasnih, noćnih izdanja čarobnih gričkih pripovjedačkih tura i doznajte o kojim će vam legendama, pričama i povijesnim štiklecima Gornjeg grada pripovijedati. Koju turu izabrati?

SUBOTA, 12.09., u 21:00h, na redu je tema “GRIČ PRIČA PRIČU”

MJESTO SASTANKA: kod kipa sv. Jurja, Kamenita vrata

Ova noćna pripovjedačka tura vodi vas kroz zgode i nezgode Gradeca i njegovih stanovnika od 13. do 19. stoljeća, kroz lik crne dame – Pripovjedačice, koja na jednu večer posuđuje svoj glas prezivačima, noćobdijama, ljekarnicima, vojnicima, kraljevima i carinicima, a možda i kojoj nevaljaloj kraljici, vještoj pekarici ili coprnici! Upoznajte čaroliju Griča i doznajte neobične priče iz prošlosti našeg kraljevskog grada!

NEDJELJA, 13.09. u 19:00h, na redu je tema “ZAČARANE PRIČE”

MJESTO SASTANKA: kod Kule Lotrščak

Kada ste posljednji puta sjedili pokraj nekoga, čije su vas riječi odvele pričama, u neka prošla, davna vremena? Ovoga puta nećete sjediti, ovoga ćete puta s pričama šetati, jer Kradljivica Vremena dolazi po vas, i starim legendama od Turopolja do Sljemena, zaustavlja vaše Vrijeme, da u njega pričama ubaci bića iz naših starina: mure, mračnake, pesiglavce, mogute, besove, i krasne jesenske krijesove, kojima kratko vlada božica Rujana. Dođite i poslušajte priče iz starine, inspirirane pričama iz blizine, i Davnine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije