Vinkovčanin Saul Tikvić snimio najbolji film o svojoj županiji

Vinkovčanin Saul Tikvić pobjednik je završnice projekta Moja.hr u sklopu kojeg je održano natjecanje za najbolji jednominutni film, a u kojem se predstavlja županija ili mjesto u kojem autor živi. Riječ je o projektu Večernjeg lista kojem je partner bila Hrvatska radiotelevizija, a podržali su ga Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednice. Mlada ekipa u kojoj su, uz Tikvića kao voditelja, našli Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš, snimila je pobjednički film o Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nagradu im je na sinoćnjoj svečanosti uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Nismo očekivali nagradu, jer je konkurencija stvarno bila kvalitetna. Nakon što su objavili treće i drugo mjesto pomislili smo kako nemamo šanse biti prvi, no tada je uslijedilo iznenađenje za sve nas u ekipi. Nismo mogli vjerovati kako smo snimili najbolji video u državi, podijelio je svoje dojmove s dodjele nagrada Tikvić.

Prekrasne slike Vukovarsko-srijemske županije, zajedno s glazbom, ali i narativom Dunje Šuran, koja se pojavljuje u videu, prema riječima direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujane Bušić Srpak, šalju ispravnu i pozitivnu sliku, a doživljaj mladih ljudi koji ovdje žive daju dodatni značaj cijelom projektu.

– Sa Saulom smo prvi kontakt ostvarili prošle godine, kada smo organizirali fotoradionicu, na kojoj je i on sudjelovao. Za projekt Moja.hr oformili smo tim koji je radio potpuno volonterski, a mi kao turistička zajednica bili smo koordinatori, odnosno pomagali smo i davali podršku ovim mladim ljudima. U konačnici film je u potpunosti njihovo autorsko djelo, jer se nismo htjeli miješati u scenarij. Ovaj uspjeh je izvrsna promidžba za našu županiju, koja će sljedeće godine biti domaćin dodjeli nagrada, što će i dodatno promovirati Vukovarsko-srijemsku županiju, izjavila je Srpak.

Projekt Moja.hr za cilj ima potaknuti mlade ljude da prikažu ljepotu, kreativnost i emociju županije u kojoj žive. Autori su u šezdeset sekundi trebali reći zašto im se županija ili mjesto u kojem žive priraslo srcu, zašto vole život ondje i u tim odgovorima izraziti osobnost i kreativnost. Pregledavši sve videouratke, njih 21, žiri je odlučio o pobjednicima koji su dobili nagrade jer su napravili najbolji jednominutni film o županiji u kojoj žive.

– Snimanje filma trajalo je oko mjesec dana na lokacijama diljem Vukovarsko-srijemske županije. Scenarij smo mijenjali nekoliko puta, no na kraju bili smo bili zadovoljni učinjenim. Nagrada mi puno znači, jer sam se odlučio u potpunosti posvetiti fotografiranju, snimanju i montaži. Naime, nekoliko sati prije primanja nagrade dao sam otkaz na poslu, jer su foto i video moja ljubav kojoj želim posvetiti više vremena, a namjeravam raditi spotove i reklame. Nagrada će mi zasigurno pomoći u ostvarenju tog cilja, ističe Tikvić.

Za osvojeno prvo mjesto Tikviću je uručena novčana nagrada u iznosu od 15 tisuća kuna, tablet i godišnja e-pretplata na Večernji list. Novac će podijeliti s cijelom ekipom, a jedan dio, kako to pravila u Slavoniji nalažu, potrošit će se i na proslavu, odnosno party s prijateljima.

– U Vinkovcima, u koje smo došli iz Slovačke, sam od svoje pete godine i to je grad koji volim i koji ne bih nikada napustio. Radio sam nekoliko mjeseci u Švedskoj, može se dobro zaraditi, ali nije to život za mene. Vratio sam se u Vinkovce gdje se osjećam puno bolje i više ih nikada ne bih napustio, naglasio je Tikvić, koji je najavio kako će za nekoliko dana Turistička zajednica grada Vinkovaca objaviti video manifestacije Rimski dani u Vinkovcima, na kojem je radio s Davorinom Krešićem.

Na kraju recimo kako je druga nagrada projekta Moja.hr pripala ekipi iz Medulina koju čine Darko Privrat, Mateo Ostojić i Hugo Vojak, a treća Timonu Terziću, Bojanu Horvatu i Dariju Mikuleku iz Varaždina.

Fotografije: Saul Tikvić i Davorin Krešić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.