Vinski mjesec u Slavoniji i Podravini još uvijek traje

Slatki početak manifestacije Slavonija i Podravina wine not?! nastavlja se nedjeljnjom biciklijadom u virovitičkom kraju i ekskluzivnim degustacijama na kojima će se predstaviti neočekivano bogat svijet vina Virovitičko-podravske županije.

Wine not?, retorički se zapitala poznata enologica i sommelierka Ivana Nemet, ambasadorica jedinstvenog vinskog koncepta kojeg je osmislila Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Turističkim zajednicama Virovitice, Orahovice, Pitomače i Čačinaca.

Na prvoj vinskoj degustaciji u jedinstvenom ambijentu Dvorca Janković prošlog vikenda Ivana je sljubila dva predikata i jedno specijalno vino s ukusnim slasticama nagrađivane slastičarke Sandre Jadek. Silvanac zeleni izborne berbe i Graševina ledeno vino, oba iz PP Orahovice i istog 2011. godišta te intrigantan i sladak, ali za kontinent netipičan Cuvee crni od prosušenog grožđa iz 2020. vinarije Apolitico iz Rezovca, jednostavno su oduševili i one koji nisu ljubitelji slatkih vina.

Već sutra, u nedjelju 12. rujna, održava se vinska biciklijada “Virovitičkim vidicima” koja spaja aktivni odmor u prirodi i hedonizam. Festival se nastavlja 17. rujna s Večeri poezije i vina u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, 18. rujna organizira se Piknik na planini u Park šumi Jankovac, ekskluzivan vinski mjesec završava 25. rujna Wine&Run vinskim maratonom u Orahovici.

Na kraju recimo kako je broj mjesta je ograničen, a cijena ulaznica za svako vinsko događanje je 70 kuna.

Naslovna fotografija: Matija Turkalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.