Više od 350 turističkih usluga u Zagrebu ima certifikat “Safe stay in Croatia”

Tijekom putovanja i posjeta Zagrebu slijedite nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia koja jamči da su vaši domaćini učinili sve za vašu zdravstvenu sigurnost i ugodan boravak.

U zagrebačkim smještajnim i ugostiteljskim objektima kao i cijelom lancu turističkih usluga poštuju se međunarodni i njima sukladni nacionalni epidemiološki standardi kojima je zajednički cilj zdravstvena sigurnost i ugodan boravak. Na to vas upozorava nacionalna oznaka sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu Safe stay in Croatia. Riječ je o projektu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske koji se primjenjuje u cijeloj zemlji, a ima potporu vodećih strukovnih udruga i pojedinačnih nositelja turističke ponude.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Vidljivo istaknuta oznaka Safe stay in Croatia, kojom poštivanje predviđenih protokola dokazuje svakim danom sve veći broj zagrebačkih turističkih objekata, jamstvo je da su oni organizirani i posluju prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ona ujedno potvrđuje da su turistički djelatnici sigurnost i zdravlje gostiju stavili na prvo mjesto te im tako omogućili da na siguran način uživaju u turističkoj ponudi.

Propisanim protokolima ovog nacionalnog projekta, koji izaziva veliko zanimanje i odobravanje među poslovnim partnerima i gostima, obuhvaćeni su svi sudionici u stvaranju i realizaciji turističkog proizvoda – od ulaska u zemlju do prometa, usluga turističkih agencija, smještajnih i ugostiteljskih objekata te jednako tako onih u obalnim odredištima i u nautičkim lukama i marinama.

Nakon što im je zahtjev za dodjelu oznake Safe stay in Croatia odobren, turistički i drugi objekti iz Zagreba mogu oznaku preuzeti u fizičkom obliku u Centru za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića 11 ili u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Zagreba te je koristiti u promidžbene svrhe.

Za promotivnu kampanju projekta Safe stay in Croatia zadužena je Hrvatska turistička zajednica kojoj je cilj da njome djeluje informativno, ali i edukativno, upoznavajući goste s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje zahtijevaju odgovornost turističkih djelatnika, a isto tako, dakako, podrazumijevaju individualnu odgovornost.

Popis objekata koji steknu pravo na oznaku Safe stay in Croatia, a koji će se neprekidno nadopunjavati, bit će moguće provjeriti na web stranicama. Na istom se mjestu također nalazi i niz drugih aktualnih informacija i savjeta, a gostima pruža mogućnost da iznose svoje dojmove, čime se izravno pomaže da svi u lancu neprekidno obogaćuju i unapređuju svoju uslugu u skladu s aktualnim međunarodnim zdravstvenim i turističkim protokolima.

Jedini uvjet za dobivanje besplatne oznake Safe stay in Croatia jest pridržavanje propisanih zdravstvenih protokola. Njihovo se poštivanje nadzire i neprekidno prilagođava kroz sustav Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, strukovnih udruga u turizmu te od korisnika koji putem mrežnih stranica mogu ostavljati i svoje komentare i zapažanja.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije