Vivodina Wine&Walk povest će vas u jedinstvenu šetnju Žumberkom

Stiglo je proljeće i priroda se budi, a samim time i vinari vivodinskog kraja otvaraju vrata svojih vinarskih podruma i vinograda.

Ovoga proljeća na Vivodina Wine & walk-u vinari u suradnji s turističkom agencijom Croatia Open Land tours DMC pripremaju nešto sasvim novo – obilazak vinograda i autohtonih zidanica vivodinskog kraja, uz mirise i boje proljeća te nezaobilazna domaća vina renomiranih vinara.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ova jedinstvena enogastronomska manifestacija za svako nepce održat će se 7. i 14. svibnja, a ovo će izdanje posjetitelje povesti u obilazak 9 domaćih vinarija. Predviđena ruta je duga 9 kilometara. Osmosatnom šetnjom kroz vivodinski kraj gosti će uživati kušajući pobrana vina i domaću hranu, okruženi predivnim pogledima na brežuljke pune vinograda, tradicionalna sela i pašnjake, dok će im domaćini otkrivati sve tajne vivodinskog vinarstva. Ova je ruta posebno zanimljiva svim zaljubljenicima u prirodu jer se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – samoborsko gorje koji privlači sve zaljubljenike u prirodu, izletnike i planinare, ali i ljubitelje dobrih i kvalitetnih vina.

Uz degustaciju vina i domaćih proizvoda, posjetitelje očekuje i startni paket, koji uz brojna druga iznenađenja krije i prigodnu vinsku čašu koju sudionici ove nezaobilazne manifestacije nose oko vrata tijekom cijele rute, te ona ostaje zanimljiv suvenir i uspomena na ovaj jedinstveni posjet Vivodini.

Startni paket uključuje konzumaciju vina na 9 punktova, glavni obrok na sredini rute u Lovačkom domu, Vivodina, konzumaciju hrane po punktovima, platnenu torbu od eko materijala s logom manifestacije, staklenu čašu, etui za čašu, kapu s logom manifestacije, bocu vode i informativnu kartu.

Broj sudionika je ograničen na 210 sudionika po danu, a posjetitelji će se kretati u manjim grupama po 30 sudionika kako bi cjelokupni doživljaj bio potpuniji, posebno za one koji po prvi puta dolaze na Vivodinu. Mjesta se brzo pune, zato ne zaboravite na vrijeme osigurati svoje mjesto putem platforme utrka.com ili na LINKU.

Foto: Vivodina Wine&Walk

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.